keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Jaska Vs. Nøgne Ø #100 & Real Madrid vs. GalatasarayOma suosikki jalkapallojoukkue kun pelaa, niin eihän lasissa voi olla kuin oma suosikkiolut. 

Jaska vs. Nøgne Ø #100

Real Madrid vs. Galatasaray


Nøgne Ø #100:sta on maistelussa toista kertaa batch: 679, joka on päässyt 19 kuukauden ikään eli vieläkin melko tuoretta tavaraa. Jospa ne loput viisi pulloa kellarissa viipyisi hieman vanhemmiksi. Tämä norjalainen panimo on erittäin tunnettu huippu hyvistä oluistaan ja tämä #100 on yksi niistä parhaista mitä panimolta on ikinä tullut. Se kaikkein paras ja suurin on lukemani perusteella Nøgne Ø Dark Horizon 1. edition ja sitä ei enää valmisteta. Pakko tyytyä siihen mitä on ja mielelläni tyydyn.

Sitten mennään tähän jalkapallo-otteluun, joka on Mestareiden Liigan puolivälierän ensimmäinen osaottelu, jossa espanjalainen Real Madrid kohtaa kotikentällään turkkilaisen suurseuran Galatasaray SK:n. Mielenkiinnolla odottelen, kuinka yksi omista suosikkipelaajistani Wesley Sneijder pelaa Galatasarayn paidassa entisen joukkueensa. Toinen mielenkiintoinen seurattava on Galatasarayn kärkipelaaja Didier Drogba, joka ei valioliigakauden 2011-2012 jälkeen ei ole montakaan peliä pelannut. Mitä nyt muutaman pelin Kiinassa ja nyt uutta, ehkä sitä viimeistä nousuaan huipulle Galatasarayn paidassa. Onhan herralla jo 35 vuotta ikää (en tarkoita, että se on paljon vaan on vaan paljon nuorempiakin). Vuonna 2012 Drogba ratkaisi Mestareiden Liigan voiton Chelsealle, joten tämä voi olla turkkilaisseuran tärkeä lenkki. Madridin kannattajana toivon ja uskon, että Real rynnii Galatasarayn ylitse kohti välierää. Se nähdään tässä parin tunnin sisällä. Elikkäs eikun Realin paita päälle ja peliä katsomaan. Laittelen pelin jälkeen, että kuinka kävi. Voittiko Real ja kuinka Jaskalle kävi #100sen kanssa.

Tässä, kun futiksesta kirjoittelen oluen ohessa, niin pakkohan se on kertoa uudesta yhteistyökumppanista. JaskanKaljat Blogi aloitteli ”sponsorisopimuksen” Joensuulais/Kontiolahtelaisen jalkapallojoukkueen kanssa. Joukkue on nimeltään Fc ViiVe (ViiksenVeto) ja tässä on linkki, sekä joukkueen uusille nettisivuille & Facebook –sivulle.Mukava yhteensattuma tässä yhteistyössä on, että satun olemaan vieläpä tämän joukkueen maalivahti. Onpa maailma pieni. Fc ViiksenVeto on mukana ensi kesän Joensuun puulaakisarjassa ja tavoitteena on tietenkin sarjan voitto. Joukkueella onkin jo plakkarissa Riverball futsal 2012 toinen sija ja 2013 kolmas sija, joten kesällä kirkkainta mitalia tavoittelemaan.

Ensimmäinen puoliaika:Ensimmäinen puoliaika käynnistyi ja Nøgne Ø #100 aukesi. Hienolla jopa loistavuutta hipovalla kaadolla juoma kaatui lasiin ja yleisö hurrasi villinä. Real Madrid aloitti samalla ottelun hallinnan. #100sen tuoksussa vahvana mäntyinen humalointi ja paahteisuutta. Tuoksumaailmaltaan erittäin monipuolinen olut. Ensimmäinen puoliaika oli lähes koko ajan Real Madridin hallintaa, jossa  vain pari puolittaista maalipaikkaa Galatasarayn osalta. Yhdeksän minuutin kohdalla Ronaldo otti haltuunsa hienon Özilin syötön ja vippasi hallitusti oikeaan kulmaan ylitse maalivahti Musleran jättäen tämän ilman mahdollisuuksia. Uskomattoman hieno olut ja makumaailmaltaan täydellinen.  Täyteläinen suutuntumaltaan. Paahteinen mallas käsi kädessä mäntymetsäisen vahvan humaloinnin kanssa toimii erittäin hyvin. Jotenkin tuntuu, että rupeaako tämä tässä hieman pehmenemään. Loistava tämä kuitenkin on.

29 minuuttia pelikellossa, kun Realin pyöritys tuotti lisää tulosta. Benzema otti Essienin keskityksen vastaan laidasta ja sijoitti aikailematta pallon vasempaan alakulmaan n. 7 metristä. 41. minuutilla Ronaldolla oli mahdollisuus lisätä Realin johtoa kolmeen nollaan, mutta vapaapotku suuntautui vain hieman ylitse maalin. Ensimmäisen puoliajan loppuun oli Galan ottelun paras tilanne, kun Drogban syötöstä pääsi Eboue laukomaan hienosti, mutta Real mokke Diego Lopez pääsi juuri eteen. Ensimmäinen puoliaika oli selvästi Real Madridin hallintaa, mutta ei Galatasaray kyllä täysin luovuttanut, vaan tarjosi myös hyviä tilanteita. Yksi esimerkki oli rangaistusalueella Kheridan ja Essienin yhteistyönä käsillä kantama pallo. Selvää rankkari materiaalia, mutta ei taida minua haitata. Pahoittelen näitä minun otteluraportteja joissa pelaa Real Madrid. Saattaa olla pikkuisen puolueellisia Realin eduksi. Muutama kulaus jäi #100sta toiselle puoliajalle, joten pitää jatkaa nautiskelua ja ottelun seuraamista.Toinen puoliaika:

Toinen puoliaika alkoi melko tasaisissa merkeissä pallonhallinta oli melko tasaista koko toisen puoliajan ajan. #100sen jälkeen piti ottaa ensi kertaa maisteluun omasta lähikaupasta (Noljakan S-Market) tänään löytynyt uutuus: Stadin Lager. Tämä kyseinen Stadin Lager valittiin viime vuonna Herkkujen Suomi – Syystober tapahtumassa Suomen parhaaksi pullo/tölkki lageriksi alle 4,7 % sarjassa, joten kyseessä oli Vaaleitten laakereiden parhaimmistoa. Olutoppaassa Vaalea Lager tyylisissä oluissa edellä on ainoastaan kolme olutta. Tämä oli mielenkiintoinen ja eritäin tervetullut olut kyseisen kaupan erittäin köyhään olutvalikoimaan. Välillä on tuntunut, että valikoiman valintaperusteena on valittu 20 huonointa vaaleaa lageria ja eikun hyllyyn. Onneksi valoa näkyi tunnelin päässä ja valikoimaan tuli tällainen maistuva lager. Samaiseen kauppaan oli myös saapunut jo hintalaput, jossa komeili aikaisemmin arvioimani nokialaiset uutuudet 66 APA ja Luomu Tumma. Sitten muutaman jenkkihumaloidun sitrusmaisen raikkaan hörpyn jälkeen oli juuri 73 minuuttia tulossa täyteen ja vaihdossa tullut Higuain puskee Alonson vapaapotkusta pallon vasempaan takanurkkaan. Ottelu jatkoi melko tasaista vääntöä ja Drogba oli omasta mielestäni turkkilaisvieraan aktiivisin pelaaja ja loi hienoja tilanteita, mutta se ei vaan riittänyt. Wesley Sneijder vaihdettiin pois puoliajan aikana, joten hänen otteet jäivät melko vähäiseksi lukuun ottamatta ensimmäisen puoliajan kunnon tykkiä. 90 minuutin kohdalla Drogballa oli mahdollisuus kaventaa, kun tuli vapaapotku hyvältä paikalta. Potku suuntautui Real muuriin ja kuivui siihen. Ottelu oli loppujen lopuksi espanjalaisten hyvässä hallinnassa ja voitto oli oikeutettu. Viikon päästä turkkilaisilla on kova työ kotikentällään lähteä kolmen maalin takaa, mutta ikinähän ei tiedä. Tässä pistän pakettiin tämän jutun, kulautan kurkkuuni viimeisen hörpyn Stadin Lageria ja ilmoitan vielä lopputulokset. 

Real Madrid – Galatasaray: 3-0

Jaska - Nøgne Ø #100: 1 -100 
(yhden pisteen otan itselleni, koska pääsin taas maistamaan näin hienoa olutta ja että tajusin hommata niitä jemmaan, kun niitä vielä oli. Muuten Nøgne Ø ansaitsi nimensä mukaiset sata pointsia.) Huom. Seuraava pääsee maisteluun kahden vuoden iässä, ellen heikkona sorru ja maista aikaisemmin. Tämän lisäksi Stadin Panimolle taas nostettava hattua maistuvasta oluesta. Tästä tulee arvio jossain vaiheessa. Toinen pullo odottaa sitä varten kaapissa. Nam, kiitos ja anteeksi.
 
Tässä loppuun vielä edellinen arvio tästä Nøgne Ø #100 (batch: 679) ja näköään on siinäkin arviontitilanteessa Realin paita päällä. Jännä yhteensattuma :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti