perjantai 7. kesäkuuta 2013

Vakka-Suomen Prykmestar Double I.P.A.Vakka-Suomen Prykmestar Double I.P.A.

Olutopas.info - Arvio 

Yleistä: Voi niitä ilon kiljahduksia, kun sain kuulla tämän oluen saapuvan Alkon valikoimaan. Olin kolmeen kertaan tätä kulautellut kurkkuun hanaversiona ja tykännyt erittäin paljon. Nyt ensimmäistä kertaa maistelussa olikin pullotettu versio tästä Double I.P.A:sta ja odotukset olivat erittäin korkealla. Double IPA on oluttyylinä yksi omista suosikeistani ja siitä tyylistä löytyy mm. loistavat Nøgne Ø #100 ja BrewDog Hardcore IPA. En tietysti hirveän montaa tämän tyylin edustajaa ole maistanut, mutta ne mitä olen, niin hyvin ovat toimineet.

Kyseinen olut on Vakka-Suomen Panimon panimomestarin Jani Vilppaan ja tanskalaisen Anders Kissmeyerin (Nørrebro Bryghusin ex- panimomestari) yhteistyön tulos ja vieläpä hieno sellainen. Olueen on käytetty seitsemää erilaista uusiseelantilaista humalalajiketta ja kuutta eri mallastyyppiä.

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Prykmestar Double I.P.A. 8,5 % on suodattamaton vaaleahko pintahiivaolut. Tämä täyteläinen ja todella voimakkaasti humaloitu makunautinto syntyi kansainvälisenä yhteistyönä tanskalaisen panimomestari Anders Kissmeyerin kanssa.

Oluen valmistusaineista löytyy 7 uusiseelantilaista humalaa, jotka antavat olueen voimakkaan greippimäisen aromin. Reseptissä ei ole säästelty myöskään maltaissa, sillä se on 6 eri mallaslaadun moniulotteinen kokonaisuus.

Ei tässä pitempään viitsi lörpötellä, vaan korkki auki ja ääntä kohti.


Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,5 %

Ulkonäkö: Lähes vaahdoton olut, joka jättää kauniin pitsin lasin reunoille. Väriltään punaruskea. (Hanaversio näytti himmeässä valaistuksessa oranssilta)

Tuoksu: Tuoksussa kypsää hedelmää, voimakasta humalointia ja taustalla karamellimallasta.

Maku: Maussa reilusti kypsää hedelmää. Voimakkaasti humaloitu sitruksinen ja havuinen olut. Paksuhkoa nektaria, joka tuntuu hanaversiota tuhdimmalta ja tässä on sellainen siirappinen olemus, sekä maussa, että suutuntumassa.

Tuomio: Loistava olut, joka hivelee makuaistia oikein kunnolla. Hedelmäinen voimakkaasti humaloitu nektari. Tässä pulloversiossa tuntuu vielä olevan kaikkia ominaisuuksia enemmän, kuin hanaversiossa. Ei voi kuin hattua nostaa Uudenkaupungin suuntaan. Hieno olut! Parhaiden suomalaisten oluiden listallani neljännellä sijalla.  

Piti ihan käydä yksi pullo kellariin ja unohtaa se sinne hetkeksi. Katsotaan mihin suuntaan kehittyy.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti tulee ostettua.

Mistä: Oman pulloni sain suoraan panimolta, mutta löytyy Alkon valikoimasta

Olutopas.info pisteeni: 41/50

Kolme sanaa: Tuhti hedelmäinen DIPA

Tässä vielä loppuun mietteitä hanaversiosta ja Joensuun ”olutkulttuuria”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti