keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Vakka-Suomen Prykmestar LuomuPilsVakka-Suomen Prykmestar LuomuPils

Olutopas.info - Arvio 

Yleistä: Voi sitä surun hetkeä, kun viime vuoden syksynä huomasin, että Prykmestar LuomuPils poistuu Alkon valikoimasta ja huomasin vielä liian myöhään. Joensuun Alkojen saldot näyttivät nollaa, kun olisin vielä halunnut sitä maistella. Kyseinen olut oli Alkon valikoimassa pari vuotta ja ensi maistelusta lähtien olen siitä tykännyt erittäin paljon, joten kyllähän se harmittaa, kun yksi melko vakituinen ostos häviää hyllystä. Nyt sitten monen pitkän kuukauden jälkeen kohtasin tämän LuomuPilsin uudestaan ja ilo oli ylimmillään. Muistissani tästä oluesta oli ainoastaan, että – Hyvvää olutta se on! Joten olikin aika paneutua tähän hieman tarkemmin.

LuomuPilsin valmistuksessa on käytetty luomuohramallasta ja luomuhumalaa ja tämähän olut on prosenteiltaan 5,2 eli maitokauppaan sillä ei ole nykysääntöjen mukaan mitään asiaa.

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Puhtaasti, lähellä ja luontoa kunnioittaen, uusi vuosikymmen alkaa VASP:illa näitä periaatteita nyt myös virallisesti noudattaen. Luomumerkki takaa valvotun luonnonmukaisen tuotannon.


Prykmestar Luomu Pils valmistetaan kotimaisesta luomuohramaltaasta ja luomuhumalasta. Vaalea täysmallasolut on reilusti humaloitu, raikas nautinto.

Näiden sanojen saattelemana, eikun pullo auki ja maistelemaan.


Tyyli: Tsekkityylinen Pils

Voltit: 5,2 %

Ulkonäkö: Nelisenttinen tiivis valkoinen vaahto rakentuu oluen päälle, mutta häviää siitä erittäin nopeasti jättäen puolen sentin ”vaahtosuojan” pinnalle. Lasin pohjalta nousee runsaasti suuria kuplia pintaan. Väriltään olut on kullankeltainen.

Tuoksu: Tuoksultaan ruohoinen ja erittäin raikas olut. Tuoksussa myös sitrusmaista kirpeyttä.

Maku: Maultaan maltainen, ruohoinen ja hieman makea. Sopivan voimakkaasti humaloitu Pils. Jälkimaussa voimaisuutta. Maku jää pitkäksi aikaa suuhun elämään.

Tuomio: Tyyliljinsa ehdotonta eliittiä ja paras maistamani Pils tähän mennessä. Tästä ei löydä mitään moitittavaa, niin loistava olut tämä sattuu olemaan. Sopii tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Harmi, vaan kun saatavuus on erittäin huonoa. Tälläistä olutta pitäisi saada jokaisesta lähikaupasta. Plussaa tälle oluelle myös luomuidesta!

Ostanko jatkossa: Aina kun tämä sattuu vastaan, niin ehdottomasti pitää maistaa.

Mistä: Itse sain pari näytepulloa panimolta, mutta joistain ravintoloista luulisi löytyvän. Sen tarkempaa tietoa minulla ei ole, mutta jos lukijat tiedätte mistä saa, niin pistäkää kommenttia.
Löytyy nykyisin Alkon valikoimasta.

Olutopas.info pisteeni: 39/50

Kolme sanaa: Paras maistamani Pils

Huom: Saatavuutta korjattu  10.7.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti