lauantai 8. kesäkuuta 2013

Vakka-Suomen Prykmestar Pale AleVakka-Suomen Prykmestar Pale Ale

Olutopas.info - Arvio 

Yleistä: Maistelu vuorossa on maitokauppojen hyllyistä löytyvä Prykmestar Pale Ale. Vähän niin kuin Prykmestar Vehnä, niin tämäkin olut on pariin otteeseen ollut maistelussa ennen tätä arviointitilannetta. Tämä olut on brittityylinen, joten sitä ei kannata sotkea American Pale Aleihin eikä India Pale Aleihin. Nää enklantilaiset ovat olleet hieman kuivempaa settiä, kuin IPAt ja APAt.  Itselleni tämän tyylin edustajia ei ole monia vastaan sattunut ja yksikään niistä ei ole ollut mikään huippukokemus. Tässä Prykmestar Pale Alessa on vähän sama tilanne eli ei oikein ikinä ole juurikaan maistunut. 

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiön eli VASPin järjestyksessään kolmas lanseerattu tuote on Prykmestar Pale Ale: kirkas, meripihkanruskea, pintahiivalla käytetty brittiläistyylinen olut – hyvän oluen ystäville!


Maltainen tuoksu, virkistävän hedelmäinen maku sekä kuiva jälkimaku ovat tämän oluen ominaispiirteitä. Humalointiin käytetään englantilaista Fuggles –humalaa, Crystal –maltaat taas tuovat sen punertavan värin.

Mennäänpä sitten arvion pariin.


Tyyli: English Pale Ale

Voltit: 4,2 %

Ulkonäkö: Nelisenttinen vaahto, joka häviää lähes silmänräpäyksessä oluen pinnalta. Väriltään punertavan kuparinen.

Tuoksu: Tuoksussa tunkkaisuutta, hieman paahteisuutta ja selkeä brittifiilis. Maltainen, hedelmällinen ja pientä karamellisuutta myös mukana.

Maku: Maultaan tunkkainen, kuiva ja hieman puinen. Maussa mukana myös hieman paahteisuutta. Suutuntumaltaan kevyt.

Tuomio: Tämä olut ei ole meikäläisen makuun. Melko mitäänsanomaton mauton juoma, josta ei juurikaan positiivisia asioita tule mieleen.

Ostanko jatkossa: Ei tule ostettua

Mistä: Aika monista maitokaupoista tätä löytyy. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 26/50

Kolme sanaa: Tylsä tunkkainen olut

1 kommentti: