torstai 6. kesäkuuta 2013

Vakka-Suomen Prykmestar VehnäVakka-Suomen Prykmestar Vehnä

Olutopas.info - Arvio Yleistä: Seuraavana Vakka-Suomen Panimon oluista maisteluun pääsi maitokaupoista löytyvä Prykmestar Vehnä. Kyseinen olut löytyy melko hyvin maitokauppojen valikoimasta ja pari kertaa on tätä tullut aikaisemmin maistettua. Koska kyseessä maitokauppaolut, niin Hefeweizenille optimaalinen 5,0-5,5 prosenttia eivät tämän oluen kohdalla tule kuuloonkaan. Eli vertaaminen Weihenstephanereihin ja Ayingereihin on tässä tapauksessa aivan turhaa. Eikä sitä kyllä aina tarvitsekaan verrata. Juodaan maitokauppavehnikset maitokauppavehniksinä ja muut vehnikset sitten omana kokonaisuutena. 

Prykmestar Vehnä on yleensä jäänyt kaupanhyllylle hintansa vuoksi. Halvemmalla saa Alkosta hakea noita yllä mainittuja Hefejä ja maitokaupan puolelta löytyy edullisempia vehniksiä.

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Prykmestar Vehnä on perinteisellä keittomäskäysmenetelmällä valmistettu vaalea ja raikas, suodattamaton vehnäolut. Pintahiivakäymisen tuloksena syntyneet hedelmäiset aromit tuntuvat vahvasti tuoksussa.


Nauti vehnäoluen makujen koko kirjo ja toimi näin: kaada 2/3 pullosta varovasti lasiin, pyöräytä pulloa jotta sakka sekoittuu tasaisesti ja kaada loput pystyssä olevaan lasiin. Makuelämyksen kruunaa kaunis vaahtokukka!

Takapihalla aurinko poritti täydellä terällään, kun grilliin heittelin possunpihvejä ja sihautin Prykmestarin Vehnän kaveriksi nauttimaan tästä hienosta kesäisestä hetkestä.


Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Melko reilulla, mutta lyhyt kestoisella vaahdolla päällystetty keltainen olut.  

Tuoksu: Tuoksu on voimakkaan hiivainen ja hedelmällisen banaaninen. Tuoksussa myös vehnämallasta, mutta melko miedosti taustalla.

Maku: Maultaan erittäin makea, banaaninen ja hiivainen. Tämä on hieman vetinen ja ohut, joka vaivaa näitä maitokauppavehniksiä.

Tuomio: Ihan ok maitokauppahefe, mutta muuten ei mitenkään hirveästi sytytä.

Ostanko jatkossa: Ei tule ostettua, koska maitokaupasta saa halvemmallakin ja Alkosta saa samalla hinnalla aivan eri kaliiberin Hefeweizeneitä.

Mistä: Maistelussa ollut pullo tuli panimolta, mutta hyvin löytyy Äs ja Koo – ryhmän kaupoista.

Olutopas.info pisteeni: 32/50

Kolme sanaa: Ohut, Makea, Ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti