keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jouluolut 2013 - Ridgeway Criminally Bad Elf

Ridgeway Criminally Bad Elf

Olutopas.info - Arvio 


Yleistä: Barley Winea suoraan brittiensaarilta ja pääosissa kriminaali tonttu. Ridgeway Brewing on tämän oluen takana ja kyseinen panimo ei ole itselleni missään vaiheessa tarjonnut juurikaan makuelämyksiä. Panimo on perustettu vuonna 2002 Peter Scholeyn toimesta. Tämä Criminally Bad Elf oli siinä ja siinä, että tuleeko ostettua, mutta lopulta se näköään ostoskoriin löysi tiensä. Ja jos totta puhutaan, niin vahingossa. Kotona vasta tajusin, että hetkinen eihän minun tätä pitänyt ostaa. No ne juodaan mitkä ollaan hommattu. Pitemmittä puheitta avataan korkki, päästetään tonttu vapaaksi ja katsotaan kannattiko tätä ostaa.


Panimo: Ridgeway Brewing ja olut pantu Hepworth –panimolla.

Maa: Englanti

Tyyli: Barley Wine

Voltit: 10,5 %

Kantavierre:  22,2 %

Katkerot: 28,2 EBU

Väri: 31,3 EBC

Humalat: Fuggles- ja Goldings -humalat

Maltaat: Pale Ale

Ulkonäkö: Kuparinruskean kirkkaan oluen päälle muodostuu parin sentin mittainen vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa iskee ensimmäisenä voimakas alkoholi. Sitten alkaa havaita myös muita piirteitä mm. kuivattua hedelmää, karamellimallasta ja toffeeta. Alkoholi jotenkin tuntuu liian vahvasti nenään.

Maku: Maussa tulee esiin myös alkoholia, mutta tässä se ei niin paljon häiritse kuin tuoksussa. Mukaan mahtuu karamellia, hedelmäisyyttä, puuta ja toffeeta. Alkoholi polttelee maussa ja peittää muita aromeja. Marjaisuutta on myös mukana.

Tuomio: Tuoksussa ja maussa alkoholi häiritsi itseäni melkoisesti ja jotenkin en missään vaiheessa päässyt tähän juomaan kiinni. Tämä on ehdottomasti kehnoin Barley Wine mitä olen eläissäni maistanut. Positiivista on, että kyllähän tämä olut toimi sellaisena lämmittäjänä ja suutuntuma oli melko täyteläinen.

Ostanko jatkossa: Ei kannattanut ostaa, eikä kyllä tule uudestaankaan ostettua!

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2013

Olutopas.info pisteeni: 28/50

Kolme sanaa: Pahasti alkoholisoitunut tonttu

2 kommenttia:

  1. Sama kokemus tuosta alkoholin ylikorostumisesta. Itse en päässyt maussakaan siitä eroon. :(

    VastaaPoista
  2. Harmikseni ostin tätä 2 pulloa, ajatuksena kypsyttää toista, mutta olen katunut ostosta. Ensimmäisen putelin maistelin joulukuussa, toinen menossa juuri nyt (ajatuksella päästä siitä eroon, hehheh!)), ja ihan yhtä pahaa tuo on. Alkoholi ja ällömakeus - hirveä kombinaatio. Maltaisuus toimii, mutta tosiaan hukkuu em. alle.

    VastaaPoista