keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kotioluet: Wolf Border Brewery Märzen

Wolf Border Brewery Märzen

Yleistä: Viime vuoden loppupuolella sain joensuulaiselta kotiolutharrastajalta Matti Nuutiselta muutamia kotioluita maisteluun. Matin kotipanimo on nimeltään Wolf Border Brewery. Maistelin tämän WBB:n Märzenin tuossa viime vuoden puolella ja nyt olisikin aika laitella arviota tänne bloginkin puolelle.

Matti kuvailee oluttaan seuraavasti:
”Viime talvena alulle pantu Märzen. Melko perinteinen resepti, jossa käytetty 45 prosenttia pilsner-, 45 prosenttia munich- ja 10 prosenttia CaraMunich mallasta. Humaloitu kevyesti Hallerteu:lla. Käytetty Oktoberfest hiivalla 12 asteessa ja lageroitu 3 kuukautta alle 10 asteessa. Tavoitteena oli valmistaa kevyt ja mutta makean maltainen märzen, jota juo mielellään isompiakin määriä.”

Panimo: Wolf Border Brewery

Maa: Suomi

Tyyli: Märzen

Voltit: 5,4 %

Humalat: Hallertau

Maltaat: Pilsner, Munich ja CaraMunich

Ulkonäkö: Kahden sormen mittainen pieni kuplainen vaahto, josta suurin osa häviää hetkessä oluen päältä. Pinnalla kuitenkin jää pari senttiä vaahtoa. Väriltään kirkas meripihkan värinen.

Tuoksu:
Tuoksussa esille tulee karamellista mallasta, hieman paahteisuutta ja ruohoista humalaa.

Maku: Maultaan tämä Märzen on makeahko karamellimaltainen olut, jossa kevyesti ruohoista humalaa, voimaisuutta ja pieni ripaus paahteisuutta.

Tuomio: Erittäin onnistunut Märzen. Helposti juotava olut, jossa sopivasti karamellisuutta. Tähän mennessä maistetuista Märzeneistä nousee parhaimmaksi mitä olen maistanut.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa: Paras maistamani Märzen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti