maanantai 23. kesäkuuta 2014

Pilsner Urquell esittelee suomalaisia olutblogeja!


Parisen viikkoa sitten minuun otettiin yhteyttä Pilsner Urquellin Suomen digitaalisen markkinoinnin puolelta. Heillä oli tarkoituksena aloitella Pilsner Urquellin Facebookiin juttusarjaa suomalaisista olutblogeista ja sain kunnian aloittaa tämän juttusarjan. Tässä alla on kyseinen juttu kokonaisuudessaan.Pilsner Urquell -Facebook - Kuukauden suomalainen olutblogi
(Huom: kyseinen teksti on suoraan lainattu Pilsner Urquellin Facebook -sivulta)

Olutkulttuuri on hieno asia ja tätä tukeaksemme esittelemme tästä eteenpäin kuukausittain aina yhden suomalaisen olutblogin. Juttusarjan avaa Jaakko ”Jaska” Matikainen ja www.jaskankaljat.fi

Tämän vuoden elokuussa tulee täyteen kaksi vuotta siitä, kun Jaskan Kaljat näki päivänvalon. Jaakon olutharrastus on kuitenkin paljon vanhempaa parua.

Jaskan kiinnostus oluita kohtaan on kehittynyt hiljalleen vuosien mukana. Alkuun, täysi-ikäisyyden saavutettuaan, maistui Jaakolle kotimainen peruslager, mutta iän karttuessa rupesivat maukkaammat olutvaihtoehdot kiinnostamaan enemmän. ”Alussa se oli sitä, että valitsin oluen jossa oli hieno etiketti ja pääasiassa nämä oluet olivat melko kehnoja. Sitten rupesin ottamaan selvää erilaisista oluttyyleistä ja tämän myötä rupesi löytymään niitä maistuvampia juomia”, kertoo Jaakko harrastuksensa ensimetreistä.

Olutharrastuksen alkutaipaleilla Jaakko oli itse aktiivinen olutblogien lukija, mutta tiedon ja kiinnostuksen kasvaessa rupesin oman blogin perustaminen tuntumaan mielekkäältä vaihtoehdolta. Alkuun hän piti blogia vain omaksi ilokseen, mutta lukijamäärän nopeasti kasvaessa, huomasi Jaska pian olevansa täysiverinen olutblogisti.

”Kirjoitan juttuja melko laidasta laitaan, kunhan pysytään vain näiden mallasjuomien parissa. Suomalaiset pienpanimot ovat yksi kantavista teemoista. Samoin olutsuositukset. Alkoholipolitiikka on taas sellainen asia mitä en käsittele. Tämä johtuu osittain siitä etten muutenkaan seuraa juuri politiikkaa”, kertoo Jaska bloginsa sisällöstä ja jatkaa. ”Mielestäni elämme nyt parasta aikaa suomalaisen olutkulttuurin suhteen. Uusia panimoita syntyy koko ajan ja harrastajiakin tulee lisää jatkuvasti. On hienoa huomata, että yhä nuoremmat aikuiset haluavat ennakkoluulottomasti kokeilla uusia makuja ja maistella uusia oluita. Blogini kautta haluan tietenkin myös tarjota hyviä vinkkejä kaikille oluista kiinnostuneille. Vaikka Suomessa on paljon rajoitteita, voimme kävellä pää pystyssä, sillä meillä on maassamme hemmetin hyviä oluita.”

Minkä oluen ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Jos saari olisi jossain lämpimässä, niin mukaan lähtisi raikas ja kesäinen panimoravintola Beer Huntersin Mufloni Saison De Randonneur 4,5%. Jos saari sijaitsisi keskellä lunta ja pakkasta, ehdoton valinta olisi Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Savukataja.


Julkaisu käyttäjältä Pilsner Urquell.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti