torstai 7. elokuuta 2014

Kymijoki Beer Festival 8.-9.8.2014 - Infopaketti ja haastattelu

Tänä viikonloppuna Kouvolan suunnalla tapahtuu, kun toistamiseen järjestettävä Kymijoki Beer Festival avaa ovensa perjantaina 8.8.2014 klo. 14.00. Viime vuodesta tapahtuma on laajentunut yksi päiväisestä tapahtumasta kaksi päiväiseksi. Haastattelin tapahtuman markkinointipäällikköä Jarno Kärkkäistä ja alla on haastattelun tulos. Sitä ennen lyhyt infopaketti tapahtumasta.

Ajankohta: 8. – 9.8.2014
Tapahtumapaikka: Kallioniemen tanssilava Korialla ( 6 km Kouvolan keskustasta)
Ovet avoinna: pe klo. 14.00 – 23.00 / la klo. 13.00 – 23.00
Lippujen hinnat:
  • VIP-lippu Perjantai: 65€
  • Ennakkolippu 2 pv: 12€
  • Ennakkolippu 1pv: 7€
  • Portilta lippuja myydään hintaan 10€.
Ikäraja: 18 vuotta
Tapahtuman www-sivut:  Beerfestival.fi
Muuta: Narikka on maksuton ja lasipantti on 5 €. Lasin saa ottaa poistuessaan mukaan tai palauttaessa saa 4 € takaisin.

Tapahtuma-alueen pohjapiirros (Klikkaa kuvasta suuremmaksi)

Sitten eikun haastattelun kimppuun!

1. Mikä on Kymijoki Beer Festival?

Kymijoki Beer Festival on toista kertaa Kymenlaakson alueella
järjestettävä pienpanimotapahtuma. Tapahtuman ajankohta on 8.—9.8.2014.
Tapahtumapaikkana on Kallioniemen tanssilava Korialla, joka sijaitsee
kauniin Kymijoen rannalla lähellä Korian rautatiesiltaa.
Kymijoki Beer Festival on tapahtuma, jonka keskeisessä osassa ovat
suomalaisten pienpanimoiden oluet ja siiderit, ruokaa ja musiikkia
unohtamatta.


Juhannusyössä Kaikuu!


2. Millä tavalla tapahtuma on muuttunut viime vuodesta?
Suurin muutos on se, että tapahtuma kasvaa vuonna 2014 kaksipäiväiseksi.
Uskalsimme lähteä kasvattamaan Kymijoki Beer Festivalia
viime vuonna saadun positiivisten asiakaskommenttien ansiosta.
Festivaalikävijät ottivat pienpanimotapahtuman kerralla omakseen ja
saimmekin runsaasti rakentavaa palautetta, jonka avulla olemme kehittäneet
tämän vuoden Kymijoki Beer Festivalia.


3. Mitkä panimot on tapahtumassa edustettuina?
  • Mallaskosken Panimo, Seinäjoki
  • Rekolan Panimo, Fiskari
  • Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki
  • Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä
  • Bryggeri Helsinki, Helsinki
Näiden lisäksi myös paikalla on maahantuoja Servaali, joka tuo
tapahtumaamme valikoituja jenkkioluita.

Kaikki tuotteet löytyvät tästä: beerfestival.fi - Ruoka ja juoma

4. Minkälaista ruokaa tapahtumassa on tarjolla?

Tarjolla on muun muassa lähiruokaa Mustilan lähiruokatorilta esim.
kymenlaaksolaista "läppää" liha- ja kasvisversioina.
Lisäksi Texas BBQ Catering tarjoilee aitoa Mesquite- ja Hickory-puilla
kypsennettyä Teksas-tyylistä barbequeta.
Näiden lisäksi saatavilla on kasvisruokaa sekä pientä naposteltavaa kuten
Ruisherkkua: valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipäpaloja lisukkeineen.

Kuva: Igor Väisänen
5. Onko tapahtumaan luvassa minkälaista ohjelmaa mm. musiikkia tms?

Musiikista tapahumassa vastaavat mm. Elimäen puhallinorkesterin
Beer Barrel Band, bilebändi Brand New Classics sekä irlantilaista ja
skotlantilaista musiikkia soittava Isara. Tapahtumassa soittaa myös Circus
Showband, joka toimi vuonna 2009 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan
showbändinä.


Kuva: Igor Väisänen

6. Tapahtumalla on myös oma olut nimeltä Kaiku. Voitko lyhyesti kertoa tästä oluesta?

Kaiku on Kymijoki Beer Festivalin oma olut, jota on valmistettu käsityönä
pieni erä tapahtumaa varten. Vuoden 2014 Kaiku on American Pale
Ale-tyyppinen olut ja jatkoa viime vuonna myydyille kesä- ja jouluoluille.

Vuoden 2014 tapahtumaolut julkaistiin 27.5.2014 ja se saapui
kymenlaaksolaisiin ravintoloihin ja kauppoihin 28.5. Oluen reseptin on
tehnyt kymenlaaksolainen oluentekijä Arto Halonen ja oluen on valmistanut
Suomenlinnan Panimo. Kaikua on saatavilla Kymijoki Beer
Festivalin lisäksi kaupoista ja ravintoloista Kymenlaaksossa ja
lähiympäristössä. (Paikat: beerfestival.fi - Kaiku )

Kuva: Matti Kukkonen
7. Mistä lähti idea järjestää oluttapahtuma Kymijoen rannalle lähelle Kouvolaa?

Helmikuussa 2012 istuimme ystäväni Matti Kukkosen kanssa kouvolalaisessa
olutravintola Irish Pub Old Tomissa maistelemassa pienpanimotuotteita.
Illan aikana ja maailman parantamisen seurauksena syntyi idea Kouvolassa
järjestettävästä pienpanimotapahtumasta. Keskustelu meni jotakuinkin näin:

Matti Kukkonen "- Minä olen kuule vähän miettinyt, kun me ollaan kierretty
noita oluttapahtumia, niin jos tehtäisiin tänne Kouvolaan oma
pienpanimotapahtuma. Sellainen vähän erilainen ja omannäköinen...
Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan tekemään sitä?"


Jarno Kärkkäinen "- No Prkl! Mikä ettei! Totta kai, ilman muuta!"

Siitä hieman leikilläänkin käydystä keskustelusta syntyi idea tapahtumasta,
josta tuli kavereiden ja ystävien avustuksella totta ensimmäisen kerran
10.8.2013.

8. Miksi kannattaa tulla Kymijoki Beer Festivaleille?

Lähdimme tietoisesti rakentamaan hieman erilaista pienpanimotapahtumaa.
Vaikutteita tapahtumaan on otettu niin maailman suurimmasta
oluttapahtumasta Oktoberfestistä kuin Suomessa järjestettävistä mainioista
olut- ja pienpanimotapahtumista. Joku voikin ihmetellä, miksi
suomalaisessa pienpanimotapahtumassa soitetaan muun muassa saksalaista
puhallinorkesterimusiikkia sekä irlantilaista kansanmusiikkia (ja miksi
ihmeessä tapahtumapäällikkö hyppii musiikin tahtiin nahkahousuissa)? Tämä
johtuu yksinkertaisesti siitä, että halusimme yhdistellä eri
olutkulttuureita ja samalla viestiä, että oluen sekä erikoisoluiden
nauttimisen ei tarvitse olla lainkaan vakavaa. Haluamme rikkoa rajoja ja
kokeilla jotain uutta, kuten useat pienpanimot tekevät tällä hetkellä
oluillaan!

Näiden lisäksi meille oli selvää, että tapahtuma tulee järjestää ennen
kaikkea viihtyisässä ja kauniissa ympäristössä. Tästä syystä yli 60 vuotta
vanha Kallioniemen lava valikoitui tapahtumapaikaksi, josta avautuu upeat
näkymät Kymijoelle ja sen maisemiin.

9. Minkälainen tunnelma tapahtumassa tulee olemaan?

Rento, kodikas ja viihtyisä sekä ennenkaikkea mukaansatempaava! Esimakua
tapahtuman tunnelmasta voi käydä aistimassa täältä:
Kymijoki Beer Festival - Tunnelmia vuodelta 2013

Kuva: Igor Väisänen




Kuva: Igor Väisänen

10. Onko vielä jotain mitä haluat tuoda esille?

Tapahtuman alkuun on aikaa enää noin vuorokausi, joten torstaina
aloitamme tapahtuma alueen rakentamisen. Mitään isompia takaiskuja tai
ongelmia ei ole ollut, eikä toivottavasti tulekaan. Nyt toivomme, että
ihmiset saisivat nauttia kauniista säästä niin perjantaina kuin
lauantaina.

Fiilis on odottava, koska tapahtumaan on myyty odotettua enemmän
ennakkolippuja. Uskommekin rikkovamme kävijätavoitteemme 2000 kävijää
viikonlopun aikana.

Haluan kiittää jo etukäteen koko KBF-tiimiä sekä kaikkia
talkoolaisia, ilman teitä tätä tapahtumaa ei järjestettäisi. KIITOS!
Lisäksi haluan toivottaa kaikki ihmiset tervetulleeksi tutustumaan
tapahtumaan! TERVETULOA!

Kuva: Matti Kukkonen


Lisää aiheesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti