torstai 15. lokakuuta 2015

60's Palaverissa Maku Brewing oluttasting ja olutcocktaileja



 
Olen pitänyt Joensuussa 60’s Palaverissa noin kymmenkunta oluttastingia viimeisen vuoden aikana ja näissä aikaisemmissa tastingeissa kävimme läpi eri oluttyylejä hienojen oluiden kautta. Tastingeissa maistettiin viidestä kuuteen eri olutta ja periaatteena minulla oli maistattaa sellaisia oluita mitä ei aikaisemmin Joensuussa ole ollut saatavilla. Tämä oli ns. olutkoulun ala-aste.

Sitten pidimme kesän taukoja ja viime viikolla palattiin tastingien pariin oikein ryminällä. Ensimmäiseen tastingiin sain kaverikseni kaksi Jussia. Teemana oli maistaa tuusulalaisen Maku Brewingin oluita Maku Johtaja Jussi Tammisen opastuksella. Lisämausteen tastingiin tuli antamaan vuoden baarimestariksi valittu Jussi Viljala, jonka missiona oli loihtia kolmesta Maku Brewingin oluesta olutcocktailit.

 
Tastingissa maistettiin Maku Brewingilta seuraavat oluet:
  • Amber Ale
  • Golden Ale
  • Saison
  • Savuporter
  • IPA





Tammisen Jussi kertoi oluistaan ja panimon tarinaa. Itse heitin väliin jotain omasta mielestäni näppärää. Viljalan Jussi oli suunitellut olutcocktailit Amber Alesta, Saisonista ja IPAsta. Nämä mahtavan makuiset drinkit täydensivät tastingia ja selvästi pystyi huomaamaan, että yleisö viihtyi. 30 henkinen tastingporukka pääsi kokemaan harvinaisia herkkuja. Lupasin julkaista blogissani Viljalan Jussin olutcocktailien reseptit ja tässä ne olis. Suluissa näkyy cocktailissa käytetty olut.
 

Rommi sour (Amber Ale):
Lasi: On the rocks
  • 4 cl vaalea rommi
  • 3 cl sitruunamehu
  • 2 cl amber ale siirappi
  • Kananmunan valkuainen
Juoma tehdään ravistamalla.
Siirappi: keitä olut 0,33l ja sokeri 6 dl kasaan n. 15 min.
---





French75 (Saison):
Lasi: Grogi / Collins
  • 4cl gin
  • 2cl sitruunamehu
  • 1cl sokeri
  • jatketaan saisonilla
Muut paitsi olut ravistetaan.
sokeri = sokerisiirappi, tehdään 1 osa vettä 2 osaa sokeria ja keitetään kasaan 15min.
---




 

Old Fashioned (IPA):
Lasi: On the rocks
  • 4 cl bourbon
  • 1 tl sokerisiirappi
  • 1 dash angosturabitter
  • 2 dash creolebitters
  • jatketaan IPAlla.
Tehdään hämmentämällä.
Dash = loraus (5 – 10 tippaa)
---





Viljalan Jussin ajatuksia cocktaileista: Ajatuksena näissä cocktaileissa oli juomien erillaisuus. OF:ssä tuotiin oluen makua esille. French75:ä korvattiin vaan shamppanja oluella ja rommisourissa käännettiin olutcocktail päälaellee tekemällä oluesta siirappi.  

Käykääs tsekkaa Jussi Viljalan puuhasteluja Facebookissa: My Kind Of Bartending


Kiitos kummallekin Jussille tastingista ja suuri kiitos myös tastingiin osallistujille.  
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti