tiistai 10. marraskuuta 2015

Isänpäiväillallinen: TAP5BURGER



 

Kesällä julkaisin hampurilaisreseptin, jossa käytin mukana vehnäolutta. Sen jälkeen olen kyseisellä reseptillä tehnyt pariinkin otteeseen ja toiminut kyllä loistavasti. Viime viikonloppuna Hefeweizenin tilalla käytin Weizenbockia, kun taikinan sekaan kaatelin loistavaa Schneider Weisse TAP5:sta. Muutenkin hieman tuunasin reseptiä. Samaista olutta käytin myös sipulirenkaiden valmistuksessa. Reilusti humaloitu Vehnäbock tuli maultaan vahvemmin esille ja sitruksinen humalointi oli maussa selkeästi esillä. Olen näissä burgereissa käyttänyt Poppamies Burger & Ribs Rub –mausteseosta, johon ihastui jo ensimmäisellä käyttökerralla. Eipä paljon muita mausteita tarvii sekaan heittää. Suosittelen vahvasti tuota mausteseosta. Itselläni kyseinen mauste pääsikin loppumaan, joten pitääpä hommata lisää :)

Tässä vielä kesäinen reseptini:

Ja pistetäänpäs uusi kokeiluni myös näkyville.

Ainekset:

  • 1 kg sikanautajauhelihaa
  • 2 dl Schneider Weisse TAP5 Meine Hopfenweisse
  • 1 ps Blå Band Ranskalainen Sipulikeitto
  • 1 dl korppujauhoja
  • Reilusti Poppamies Burger & Ribs Rub –mausteseosta
  • Savupaprikamauste
  • 2 kananmunaa




Pikaohje:
Sekoita ainekset, heitä jääkaappiin muhimaan pariksi tunniksi, Muotoile pihveiksi, grillaa ja kiskaise ääntä kohti. Ruokajuomana riipaisin Kulmbacher Lager Hell -olutta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti