sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mad Yeast Mad Saison

Mad Yeast Mad Saison

Maistelussa ensimmäinen olut Mad Yeast –nimiseltä gypsy –panimolta. Saisonit maistuu aina ja uudet panimot myöskin kiinnostaa, joten mielenkiintoinen maistelu edessä. Katsotaanpas kuinka se toimi.

Panimo: Mad Yeast (Pantu Belgiassa Brouwerij Anders –panimolla)

Maa: Tanska

Tyyli: Saison

Voltit: 5,5  %






Fiilikset:

Hulppeasti vaahtoava vaaleankeltainen olut, jossa vaahto ilmavan kuplivaa.

Tuoksu on melko perusmeininkiä eli Saison hiivaa. Sitrusta löytyy ja mausteisuutta. Tuoksu ei hirveästi anna.




Maku alkaa kirpeällä ja hiivaisella vedolla. Taittuu siitä vähitellen sitruksen puolelle ja kuivaa suun. Humalointi on myöskin melko hallitseva osa makua.

Tämän Saisonin maku menee selkeästi tuoksun edelle ja tekee tästä oikein kivan Saisonin. Ollaan kuitenkin siinä keskikastissa, eikä tämä mikään erityinen ole. Reiluhko humalointi tekee tästä liian hyökkäävän oloisen, mutta muuten toimiva tapaus.

Pisteet: 32/50


torstai 27. elokuuta 2015

Jaska & KalaHarri testaa 6 suomalaista pienpanimo-olutta


Eilen isäukkoni kävi kyläilemässä ja toi mukanaan kuusi suomalaista pienpanimo-olutta, jotka hän oli Alkosta käynyt ostelemassa. Hän sai vinkkejä meikäläisen Facebookin kautta ja loput vinkit tulivat Alkon henkilökunnalta. Ensi näkemältä valikoima oli erittäin hieno ja olinkin yllättynyt, että KalaHarri toi näinkin laadukkaita juomia mukanaan. Videon äänenlaatu voi olla taas melko hiljaista, joten korvat hörölleen ;)

Oluet:

Otimme oluet maistoon ja kuvasimme kolme videota.

Ensimmäisellä videolla mietteitä näistä oluista.



Tällä toisella videolla maistelemme oluet läpi





Kolmannella videolla valitsemme itsellemme kolme olutta ja periaatteena koulun pihapeleistä tuttu tyyli, että vuorotellen valittiin pelaaja (tässä tilanteessa olut) omaan joukkueeseen.





Loppuyhteenvetona voisin sanoa, että olin hyvinkin yllättynyt kuinka KalaHarri tykkäsi näistä oluista. Kyseessä on kuitenkin Vaalean Lagerin imeskelijä, mutta näköään myös ymmärtää vähitellen hyvien oluiden perään.

KalaHarri "töissä"



tiistai 25. elokuuta 2015

Slottskällans Saison


Slottskällans Saison

Olutopas.info - Arvio 

Alkon kesäolutvalikoimasta löytyi ruotsalaisen Slottkällans Bryggerin valmistama Saison, jota tuli ostettua jo useampi viikko sitten. Nyt se sitten pitkän ajan jälkeen tuli otettua maistoon. Olin päivän ollut takapihalla rakentamassa linjapukkeja ja anturamuotteja, joten Saison tuntui juuri sopivan virkistävältä valinnalta aurinkoisen päivän päätteeksi.

Panimo: Slottkällans Bryggeri

Maa: Ruotsi

Tyyli: Saison

Voltit: 6,5  %

Katkerot: 21,0 EBU

Kantavierre: 12,5 %

Väri: 10,4 EBC

Fiilikset:
Kullankeltainen nätisti vaahtoava olut.

Tuoksussa vahvaa hiivaa, happamuutta ja hieman tunkkainen. Hedelmiä löytyy ja niistä suurin osa menee sitruksisen puolella.

Maultaan hedelmäinen (appelsiini & sitruuna), vehnäistä pehmeyttä ja lopussa kirpeää omenaa.
Maku on tuoksua virkistävämpi. Happamuus sellaista keskitasoa.

Maultaan tosi pätevä Saison, jossa tuoksu hieman töksäytti. Ei kuitenkaan haitannut makuelämystä. Tarjosi sopivan pirtsakan virkistyksen tiukan päivän jälkeen.


Pisteet: 38/50

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Suomen Paras Olut 2015 - Panimoravintola Plevnan Siperia



Tänään 19.8.2015 ratkesi Bryggeri Helsingin olutravintolassa Suomen paras olut. Tänä vuonna parhaan oluen tittelin nappasi ansaitusti tamperelaisen Panimoravintola Plevna (Koskipanimo Oy) Siperia Imperial Stout. Plevnan menestys ei jäänyt ainoastaan Siperian valintaan parhaana oluena, mutta myös Perinteinen Ale yli 4,7% -sarjan voitti Siperia ja Vehnäolut –sarjan voiton vei Weizenbock.

Jaskan kommenttia voittajasta:
Jo vuosien ajan olen pitänyt Siperiaa parhaana suomalaisena oluena ja nyt sen tietävät myös muut :)
Siperia on Plevnan panimomestari Sam Viitaniemen näkemys Imperial Stoutista ja sehän toimii loistavasti. Tässä pikimustassa oluessa on katkeroita lähes 100:n EBUn verran ja paahteisuus mykistävän hienoa. Tyylikkäästi valmistettu olut, joka ansaitsee voittonsa. Onnittelut Panimoravintola Plevna ja Sam Viitaniemi voiton johdosta!





Tässä vielä kaikkien sarjojen kolme parasta:


Sarja 1 (Vaalea lager enintään 4,7 %)

  1. South Pacific Lager 4,5 % (Stadin Panimo Oy)
  2. Höpken Pils 4,2 % (Suomenlinnan panimo)
  3. Karjala 4,5% 4,5 % (Oy Hartwall Ab)

Sarja 2 (Vaalea lager yli 4,7 %)
  1. Mississippi Beer 5,0 % (Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy)
  2. Stadin Lager 5,3 %  (Stadin Panimo Oy)
  3. Karhu Tosi Vahva 8,0 % (Oy Sinebrychoff Ab)

Sarja 3 (Tumma tai värillinen lager)

  1. Marsalkka Tumma Lager 4,6 % (Saimaan Juomatehdas Oy)
  2. Bryggeri Spezial 5,2 % (Rakuuna Olut Oy)
  3. Granite Lager 5,0 % (Suomenlinnan panimo)

Sarja 4 (Ale enintään 4,7 %)

  1. Maku Brewing Amber Ale 4,5 % (Maku Brewing)
  2. Saimaa Blonde Ale 4,5 % (Saimaan Juomatehdas Oy)
  3. Malmgård Blond Ale 4,2 % (Malmgårdin Panimo Oy)

Sarja 5 (Perinteinen ale yli 4,7 %)
  1. Siperia Stout 8,0 % (Koskipanimo Oy)
  2. Huvila X-Porter 7,0 % (Malmgårdin Panimo Oy)
  3. Kievari Imperiaali Stout 9,2 % (Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy)

Sarja 6 (Amerikkalaistyylinen ale yli 4,7 %)

  1. Papan Vanilla Stout 6,8 % (Pyynikin käsityöläispanimo Oy )
  2. Maku Brewing IPA 7,3 % (Maku Brewing)
  3. Malmgård Emmer IPA 6,2 % (Malmgårdin Panimo Oy)

Sarja 7 (Vehnäolut)

  1. Weizen Bock 7,5 % (Koskipanimo Oy)
  2. Wasaborg Savuvehnä 5,5 % (Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy)
  3. Brewer's Special Belgian Wheat 4,7 % (Saimaan Juomatehdas Oy)

Onnittelut kaikille palkituille oluille ja mitä tulee sarjojen voittajiin, niin tuomaristolla on toiminut erittäin hyvin makuaisti, koska itsekin voin allekirjoittaa jokaisen sarjan voittajan.




maanantai 17. elokuuta 2015

Tiedote: Thornbridge-panimo avaa ravintolan Helsinkiin

Tiedote: 17.8.2015

Thornbridge-panimo avaa ravintolan Helsinkiin

Oluen ystävien silmissä kulttimaineen saavuttanut Thornbridge-panimo suunnittelee ravintolan avaamista Helsinkiin. Pienpanimon tyyliin sopivan kiinteistön etsinnät on käynnistetty ja ravintolan ovien on määrä aueta kuuden kuukauden sisällä.

Thornbridge tuo ravintolan Helsinkiin yhteistyössä panimon tuotteiden maahantuonnista Suomessa vastaavan Brew Seeker Oy:n emoyhtiön Captol Invest Oy:n kanssa, Captolin MYBAR-konseptin mukaisesti. ”On upea päästä työstämään tällaista projektia yhden olutmaailman innovatiivisimman ja mielenkiintoisimman panimon kanssa”, toteaa Captol Invest Oy:n toimitusjohtaja Teemu Lehto. ”Uskomme suomalaisten olutharrastajien innostuvan uudenlaisesta konseptista. Lisäksi näin korkeasti arvostetun toimijan saaminen Helsinkiin nostaa varmasti myös Suomen profiilia pienpanimo-oluiden tarjonnan edelläkävijämaana.”

Kymmenvuotista taivaltaan tänä vuonna juhlistavan Thornbridge-panimon oluet ovat voittaneet yli 350 palkintoa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Panimon tunnetuin tuote, Jaipur IPA, on Britannian viime vuosien palkituin olut. ”Oman ravintolan aukaiseminen Englannin ulkopuolella on mitä hienoin tapa juhlistaa merkkivuottamme. Meistä oluen valmistus on hauskaa ja on aina upeaa, kun uudet tahot pääsevät nauttimaan tuotoksistamme”, iloitsee Jim Harrison, panimon toimitusjohtaja. Thornbridge on yksityinen pienpanimo, joka valmistaa olutta hieman alle kolme miljoonaa litraa vuodessa. Derbyshirestä, Bakewellin kylästä kotoisin oleva panimo on perustettu alun perin kauniiseen Thornbridge Hall -kartanoon, jossa sen omistaja vielä tänäkin päivänä asuu ja valmistaa olutta.

Olut Expo -tapahtuman järjestäjänä tunnettu yrittäjä Mikki Nyman on valittu Thornbridge-ravintolan ravintoloitsijaksi. ”Paikan valikoima tulee olemaan kerrassaan upea ja listalta tulee löytymään säännöllisesti erikoiseriä panimolta”, kertoo Mikki. ”Aiomme luoda ravintolasta oluttarjonnan ja sisustuksen keinoin modernin tulkinnan klassisesta brittipubista. Kaikkea toimintaamme tulee luonnollisesti ohjaamaan Thornbridge-panimon sloganin mukaisesti innovaatio, intohimo sekä osaaminen.”

Kuva: Captol Invest




Lisätiedustelut:

Alex Buchanan, Marketing Manager
Thornbridge,
alex@thornbridge.co.uk

Teemu Lehto, CEO
Captol Invest Oy
teemu.lehto@captolinvest.fi
+358 400 851 546

Mikki Nyman
mikki.nyman@gmail.com
+358 40 9010260

torstai 13. elokuuta 2015

Helsinki SOPP2015 - Lauantain fiilikset


Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtuman lauantai aloitettiin ystäväni Antin kanssa käymällä syömässä lounasta Ravintola Vltavassa. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut paikasta, mutta Antin suosituksen perusteella suunnistimme sinne. Ruokana jättihotdog ja ruokajuomana Pilsner Urquell.

Vltavan Pikador & Pilsner Urquell

Siitä sitten vatsat täynnä suuntasimme festarialueelle. Meillä oli Antin kanssa jo jonkin aikaa ollut perinteenä, että jokaisen oluttapahtuman viimeinen päivä aloitetaan Ruosniemen Panimon Sihteerillä ja tämäkään kerta ei tuonut poikkeusta.

Ruosniemen Sihteeri Blond on viimeisen päälle virkistävä olut, joka sopivasti kevyt ja reilusti belgihiivainen.
Perinteet kunniaan. Treffit Sihteerin kanssa :)
Tapaaminen Sihteerin kanssa oli ohi ja kumpaisenkin olutsoturin suut mielivät jotain rapsakkaa juotavaa. Tähän ainut oikea valinta oli Panimoravintola Plevnan Petolintu Pils. Aivan pettämätön tuote ja juuri sopiva juoma helteiseen päivään.




Petolinnun jälkeen Hopping Brewstersin tiskiltä itselleni lasiin Warthog IPA ja toveri Antti nappasi Double Warthog IPAn. Niitä maistellessa kummankin makuun single –versio toimi paremmin. Raikkaampi ja jotenkin tässä tilanteessa toimivampi olut. Tupla –versio tuntui liian tuhdilta paketilta, vaikkakin tykkäsin takaa tulevasta humalan potkaisusta.


Stadin Panimon tiski kutsui ja siellä erittäin mielenkiintoinen olut American Saison. Alkon käsityöläisvalikoimasta poimittuna tämä oli täyttä timanttia ja tälläkin kertaa todella tyylikäs olut. Aromikas, yrttinen ja runsaan hedelmäinen. Yksi ehdottomasti tapahtuman parhaita oluita. Loistava!


Maku Brewingilta oli maistamatta vielä yksi olut ja se oli heidän maitokauppavehnis. Maku Vehnä oli helposti juotava vehnä, joka hieman taittui vetisen puolelle. Virkistävä juotava, mutta makumaailma jää melko miedoksi kaikin puolin.


Maku Vehnä
Laitilan Mississippi Beer on tällä hetkellä Laitilan oluista ehdoton suosikkini. Juuri oikeanlainen kesäjuoma. Virkistävää sitruksisuutta ja rapsakkaa juotavuutta.



Harmikseni Beer Hunter’sin hanoista oli päässyt loppumaan Beer Hunters Mufloni Saison de Randonneur. Tätä unohdusta en anna ikinä itselleni anteeksi. Lohdutukseen samaiselta tiskiltä Mufloni Belgi-IPA. Sopivasti katkeroinen, hedelmäinen, hiivainen ja yrttinen IPA. Tasapainoinen olut.





Loppuilta meni rattoisasti vielä muutamia oluita maistellessa. Enää mitään uusia tuttavuuksia olutrintamalla ei tullut vastaan, mutta vanhoja hyväksi havaittuja kuten Iso-Kallan Saison ja Bryggeri Helsinki Pils.




Illan viimeinen olut oli Ruosniemen Panimon Vuorineuvos Imperial Stout, jonka loistavuuteen oli hienoa lopettaa tämän vuoden tapahtuma.




Kiitoksia tapahtumanjärjestäjälle hienosta tapahtumasta. Kiitos kaikille tapahtumassa työskennelleille ihmisille. Kiitoksia erittäin paljon kaikille pienpanimoille ja oli mukava taas nähdä ja vaihtaa kuulumisia. Kiitoksia myös kaikille oluidenystäville, jotka tulivat juttelemaan. Vaikka kyseessä on oluttapahtuma, niin kyllähän ne ihmiset ovat tämänkin tapahtuman hienoin asia.


Pojat drinksuilla!



perjantai 7. elokuuta 2015

Top Fuel Hoplite Pale Ale

Top Fuel Beer Company Hoplite Pale Ale

Olutopas.info - Arvio 



Top Fuel Beer Company on yksi uusimpia Suomi pienpanimoskenen tulokkaita ja nyt minä pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan panimon tuotteita. Viime vuonna Lohjalle perustettu panimo on aloittanut pyörittämään hommaansa kolmella oluella ja niistä nyt maistossa ainut maitokauppavahvuinen eli Hoplite Pale Ale. Kaksi muuta ovat Lab Genious Porter ja Hippie Juice IPA.

Hoplite Pale Ale on 4,7 % American Pale Ale. Tämä olut on niittänyt menestystä mm. Tuopillinen –olutblogin sokkovertailussa, jossa testissä oli maitokauppavahvuiset Pale Alet.


Panimo: Top Fuel Beer Company

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 55 EBU

Väri: 22 EBC

Humalat: Magnum, Centennial, Columbus ja Simcoe

Batch: A3




Fiilikset:
Vaahtoa syntyy oluen päälle vasemmalla kädellä mitattuna kaksi sormea ja yksi paketissa oleva sormi. Oikealla kädellä mitattuna tulee neljä sormellista vaahtoa. Väri on meripihkaisen punainen.

Tuoksu rupeaa vähitellen puskemaan suuren vaahtomuurin haihtuessa ja se on havuinen ja greippinen. Hiivaisuutta havaittavissa. Hieman tökkii.

Makumaailma on rakennettu reiluhkon katkeroiseksi. Havujen havinaa ja pirskahtelevaa greippiä. Runko on topakka näihin prosentteihin nähden.

Kelpo olut maitokauppavahvuiseksi, vaikka tuoksu voisikin olla hieman raikkaamman oloinen. Ei anneta tuoksun häiritä, koska ei tämä ole sieraimiin kaadettavaksi valmistettu. Katkerot menevät ehkä hieman yli, mutta ei liikaa.

Mistä: Sain panimolta. Tässä lisää saatavuustietoja

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50




torstai 6. elokuuta 2015

Jaskan savuhirvipihvit


Viime viikonloppuna oli taas kerran aika valmistaa ruokaa grillissä ja sitä varten otin pakastimesta sulamaan hirvenlihaa. Hirvenlihan marinointiin käytin Poppamies Slow Food Rub -mausteseosta, jonka pitäisi antaa ruoalle savuista makua. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut tästä mausteseoksesta, joten jännityksellä kohti uusia makuja.

Lihan kaveriksi otinkin sitten kaapista pari pulloa olutta ja testasin, että kumpi toimii savuisen hirvenlihapihvin kanssa paremmin. Oluet olivat Malmgårdin Panimon Huvila X-Porter ja Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock.


Tässä alla on hyvin yksinkertainen resepti, joka onnistuu varmasti kaikilta. Käytin ainoastaan kyseistä mausteseosta, niin sain irti juuri sen mitä sillä on tarjota lihalle.

Ainekset:
  • Hirvenliha (Muukin liha käy)
  • Poppamies Slow Food Rub
  • Öljy

Valmistusohje:
  1. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi pihveiksi.
  2. Hiero pihvien pintaan hieman öljyä ja sen jälkeen mausteseos.
  3. Anna maustua 1 -2 tuntia.
  4. Sitten grilli kuumaksi ja sivele hieman öljyä grilliritilälle.
  5. Heitä lihat grilliin ja grillaa mediumiksi. Tässä ei olla kuitenkaan valmistamassa kengänpohjia.
  6. Laita lihat folioon muhimaan n. 10 minuutiksi
  7. Tarjoile sopivien lisukkeiden ja hyvän oluen kanssa. Itse grillasin kaveriksi vihreää paprikaa ja keitin uusia perunoita ja porkkanaa.


Makutesti:
Sitten oli aika testata miltä liha maistuu ja kumpi oluista on lihan kanssa parempi pari. Lihaan oli selkeästi tullut savuista aromia, joka toimii hyvin hirvenlihan kanssa. Mausteseos ei tarvitse tuekseen muita mausteita, joten riittää että sitä kiskaisee lihan päälle, niin se on siinä.

Oluttesti:
Sitten aika ottaa oluet testiin lihan kanssa. Urbockin savuinen makumaailma jatkaa lihan tarjoamaa savuisuutta ja nämä pelittävät keskenään aivan mahtavasti. Hirven savuisuus on mieto, mutta olut nostattaa sitä ylöspäin ja nämä ovat keskenään täydellinen pari. X-Porter menee reilusti paahteisen puolelle ja maku on huomattavasti vahvempi. Se peittää kaikki lihan aromit ja hallitsee kokonaisvaltaisesti tätä maistelua. Sanoisin, että nauti Jaskan savuhirvipihvien kanssa savuolutta kuten Urbock ja jälkiruokana Porter kuten X-Porter. Tällöin koet täydellisen makuelämyksen.




tiistai 4. elokuuta 2015

JaskanKaljat -olutblogi kolme vuotta!!!

Tänään on olutblogissani juhlapäivä. JaskanKaljat –olutblogi täyttää tänä päivänä kolme vuotta. Kaikki lähti käyntiin kolme vuotta sitten, kun rupesin kirjoittamaan omia olutkokemuksiani Internetin ihmeelliseen maailmaan. Siitä ollaan tultu paljon eteenpäin ja juttuja on tullut julkaistua lähes 800. Vieläkään en ole oppinut oikein kirjoittamaan, mutta en ole antanut sen haitata tahtia. Blogi tulee jatkamaan samanlaisella meiningillä ja juttuja tulee jatkossakin epätasaiseen tahtiin.

Haluan kiittää kaikkia lukijoitani näistä kolmesta hienosta vuodesta ja hienoa, että olette olleet mukana!

Kiitos ja Kippis kaikille!



Tässä vielä ensimmäinen kirjoittamani olutarvio: Sinebrychoff Porter


Juhlan kunniaksi ajattelin maistella Chimay Bluen, joka on samalta vuodelta kuin blogini eli 2012.
15.8.2012 kirjoitin arvion tästä Chimayn sinisestä ja sen löydät täältä :)

3-vuotis synttäriolut

maanantai 3. elokuuta 2015

Helsinki SOPP2015 - Perjantain fiiliksiä

Pukukoodi perjantain SOPPi rientoihin!

Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimo 2015 perjantai starttasi hyvän ystäväni Antin kanssa lounas tai siis aamupalaburgerilla Stone’sissa. Siinä burgereiden kanssa otettiin lasilliset mainiota Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimo Luomu Rölssiä.

Stone'sin hanavalikoimaa 1/2

Stone'sin hanavalikoimaa 2/2

Aamupala :)



Saavuimme SOPP –alueelle eri sisäänkäynnin kautta, koska olin varannut itselleni pöydän. Pöytään saapui minun ja Antin lisäksi kuusi blogini seuraajaa, jotka aikaisemmin olivat siihen ilmoittautuneet. Pääsimme porukalla pöydän ääreen ja hakemaan ensimmäiset juomamme. Itselleni lasiin kaatui Maku Brewing Black IPA, joka oli kyllä makumaailmaltaan mallikas BIPA. Paahdetta ja sitruksisuutta juuri sopivassa suhteessa. Tyylikäs suoritus.

Perjantain tukikohta oli merkittynä
Maku Brewing Black IPA
Olin suunnitellut pöytäseurueelleni hieman ohjelmaa, joten ensimmäisenä vuorossa oli Maku Brewingin oluttasting, jota tuli pitämään Maku johtaja Jussi Tamminen. Jussi maistatti meille kolmea oluttaan: Amber Ale, Maalais –Tamminen ja IPA. Samalla kuulimme juttua itse panimosta ja näistä oluista. Mielenkiintoinen setti, jossa omaan makuuni toimi parhaiten Maku Brewingin loistava IPA.


Tasting juomat tulossa

Ämpäri tolkulla Makuja


Jussi tarinoi


Iloista porukkaa Jaskan pöydässä
Eiliseltä illalta oli unohtunut maistaa Plevnan Barley Wine Vintage 2010, joten vauhdilla hakemaan, koska sitä ei enää paljon ollut jäljellä. Mahtavan makuinen BW, jossa makeaa karamellia, tummaa hedelmää, rusinaa ja tuhtia makua, joka peittää vahvat prosentit. Nautiskeluolut parhaimmasta päästä.





Kun kerran olin päässyt loistavien oluiden makuun, niin pitihän se jatkaa tällä hyvällä valitsemallaan tiellä. Siirryin Lapin Voiman tiskille ja sieltä lasiin kahta hyvin erilaista sahtia. Tampereen SOPPissa jo rakastuin Ruissahtiin, joka rakenteeltaan on jotain aivan ainutlaatuista. Oikeaa jumalten nektaria!!! Mallassahti oli toinen, jota maistoin ja siinä mentiin enemmän makumaailmaltaan ns. perussahti fiiliksillä ja olipa myös mainio tapaus. Banaania reilut annokset.


Lapin Voiman tiskillä

Ruosniemen Panimon tiskiltä lasiin Diplomi-Insinööri, joka reilun greippinen ja kuivan katkeroinen. Tasapainoinen ja hyvin valmistettu maukas DIPA.



Ruosniemen Diplomi-Insinööri
Tässä vaiheessa oli toisen ohjelmanumeron vuoro, kun Malmgårdin Panimon Tuotepäällikkö Lasse Lehtonen saapui esittelemään kolme panimon olutta. Lassen kanssa maistoimme Columbus Pale Alen, Brown Alen ja Emmer Tripelin. Näistä Emmer oli selkeä suosikkini ja se on samalla yksi suosikkini kaikista suomalaisista oluista. Lasse kertoili panimosta, oluista ja selvitti saloja Emmer -vehnän taustalta.


Malmgårdin Panimon oluttasting



Tastingit olivat erittäin mielenkiintoisia ja niistä suuri kiitos Maku Brewingin Jussille ja Malmgårdin Panimon Lasselle. Illan aikana tuli otettua Ravintolapanimo Koulun Puolikuiva Karpalosiideri, joka oli mukavan virkistävä juoma ja kun itse tykkään erittäin paljon karpalosta, niin tämä toimi hyvin. Aitoa karpalon makua, eikä mitään esanssihöttöä.

Ravintolapanimo Koulun Puolikuiva Karpalosiideri

Loppuilta meni kaveriporukalla hengaillen ja tosi ”laadukkaiden” juttujen parissa. Siitä sitten pikaisille jatkoille Black Dooriin ja jokaiselle mukillinen Black Door H.O.D.A.a naaman eteen. Ilta päätettiin Antin kanssa siihen millä oltiin aloitettu eli Stone’sin burger. Burgerin kaverina Maku Brewingin Saisonia. Siitä sitten akkuja lataamaan kolmatta päivää varten.






Suuret kiitokset kaikille seurassani viihtyneillä ja niillekin, jotka olivat seurassani eivätkä viihtyneet:) Kiitokset pöytäseurueelle.

Sitten vielä tulossa lauantain fiilikset…