tiistai 26. heinäkuuta 2016

Maisteri Simo vs. Mestari Timo

 
Pyynikin Käsityöläispanimo on valmistanut tv-persoona Simo Frangenille ja Ex-jääkiekkoilija Timo Jutilalle omat oluet. Ne sattuivat kaupassa vastaan (siis oluet), joten nappasin (siis ostin) ne maisteltavaksi. Itselleni nämä kaksi herrasmiestä herättävät kumpikin jonkinlaisia tuntemuksia, kuten varmaan myös suurimmalle osalle suomalaisista. Simo Frangen lähinnä Alivaltiosihteeri –porukan hölösuuna (kohteliaisuus) ja Timo Jutila vuoden 95 finaalin maalista ja sen jälkeisestä tuuletuksesta. Katsotaan sitten mitä tuntemuksia nämä oluet herättävät.

WWW:stä poimittua infoa:
Maisteri Simo (American Pale Ale - Hilpeästi humaloitu), 4,6 til.% Pehmeästi leipäinen, vienon keksimäinen mallaspohja, jonka päällä puhaltaa trooppinen, sitruksinen ja greippisen reipas, valtamerenraikas humalapasaati.

Mestari Timo (Original Pale Ale - Voitokkaasti humaloitu), 4,6 til.% Maanläheisen maltainen, pähkinäinen, aavistuksen toffeinen, humaloinniltaan mausteinen, kuivan rapsakka ja hieman havuinen.

Maisteri Simo

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli:
Simo: American Pale Ale (Hilpeästi humaloitu Pale Ale)
Timo: English Pale Ale (Voitokkaasti humaloitu Pale Ale)

Voltit: 4,6 %

Humalat:
Simo: Amarillo
Timo: East Kent GoldingsMestari Timo

Fiilikset:
Ulkonäkö:
Simo: Hiukan sameahko ja kullankeltainen.
Timo: Lähes läpikuultava ja oranssinkeltainen
Kumpi vie: Eipä näistä nyt paremmuutta saa, kuin kolikkoa heittämällä, joten sanotaan tasapeli.
--


Tuoksu:
Simo: Tuoksultaan hyvin pilsmäinen. Ruohoa ja viljaisuutta. Pientä hedelmäisyyttä, mutta vain aavistus.
Timo: Tuoksussa yrttisyyttä, puuta ja pähkinää. Taustalla toffeeta.
Kumpi vie: Timo oli huomattavasti tyylinsä mukaisempi ja muutenkin tuoksultaan miellyttävämpi. Simoa ois voinut tietämättään luulla Pilsiksi.
--
Maku:
Simo: Kevyellä hiilihapolla isketty kitkerän sitruksinen olut. Taustalla viljapeltoa. Yksipuolinen, yksinkertainen ja melko mitäänsanomaton. Kyseessä on single hop Amarillo ja vaikka Amarillo on yksi suosikki humalista, niin tarvitsee ehdottomasti kaverin.
Timo: Pehmeähköllä suutuntumalla varustettu oikein nätti britti. Toffeisen karamellinen, hivenen puinen ja reilun pähkinäinen olut.
Kumpi vie: Timo vie maussakin Simoa kuin pässiä narussa. Monipuolisemman makumaailman tarjoileva humala ottaa niskalenkin ja tarjoilee oikein maukkaan kokemuksen.
--

Tuomio:
Simo: Oluen esikuvaan nähden melko hiljainen ja väritön tapaus. Virkistävä kyllä, mutta se ei vaan oluessa pelkästään riitä. Helposti lähestyttävä, mutta minua ei sytyttänyt juurikaan.
Timo: Tasapainoinen ja hyvin tehty brittiolut. En tästä keksi mitään moitittavaa, vaan tämä oli juuri sellainen, joita voisi napsauttaa naamariin vaikka toisenkin het perrään.
Kumpi vie: Kyllähän tämä oli selvä peli. Maailmanmestari ja rillaaja Timo Jutila vie ylivoimaisesti voiton, eikä Simolla jää osaa ei arpaa tässä kilpailussa.

Mistä: K-Supermarket Lehmo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti