perjantai 29. tammikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 - Humalove First Love

Humalove First Love


Humalove Brewing on uusimpia tulokkaita suomalaisessa pienpanimoporukassa ja heillä toimintansa tällä hetkellä menee ns. kiertolaispanimo –meiningillä. Omia panimolaitteita ei löydy, vaan pannaan siellä missä milloinkin saa panna. Näinkin tuoreelta panimolta on kova suoritus päästä Alkon hyllyyn, joten siitä hatunnosto. First Love on se, josta homma starttasi ja nyt maistelussa oleva versio on järjestyksessään erä numero kaksi. Eka erä tuli kopaistua OlutExpossa ja toimi mallikkaasti. Siitä samaisesta erästä maistoin hetken aikaa sitten pullon, joka oli humaloinnin osalta parhaat päivänsä nähnyt. Katsotaan mitä toinen erä tuo tulleessaan.

Panimo: Humalove Brewing (Pantu Õllenautin panimolla Virossa)

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,1  %

Kantavierre: 13,3 %

Katkerot: 57,9 EBU

Väri: 42,7 EBC

Humalat: Centennial, Citra ja Willamette

Maltaat: Pale ale-, caramel- ja münichmaltaat

Fiilikset:
Olemattomalla vaahdolla päällystetty samea oranssinruskea olut.

Tuoksu on hiivainen, sitruksen katkeroinen, mansikkainen ja marjaisa. Ei oikein osu kohilleen.

Maussa sitruksinen yleisfiilis (greippi), jonka sivussa leipäistä maltaisuutta ja karamellia. Humalointi taittuu liikaa kitkeräksi ja se hieman häiritsee. Hiivaisuuttakin on liikaa.

Hienoinen pettymys, kun muistelen, että OlutExpossa oli hyvin terässään kun hanasta maistoin. Aromihumalointi kuntoon ja hiivaisuus kuriin, niin ollaan pisteissäkin reilusti yli 30 pisteen. Nyt valitettavasti jää hieman puolitiehen. Prosentteihin nähden tuhdimpi IPA. Nopeasti voisi väittää, että prosentit hipoo 7,5 paikkeilla.

Mistä: Saatu panimolta


Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 27/50





tiistai 26. tammikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 - Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Rye IPA

Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Rye IPA

Ennen oli ruista ranteissa, mutta nyt sitä löytyy koko ajan kasvavissa määrin myös oluista. Ruis on maultaan melko voimakas ja itse olenkin monesti liputtanut sen eteen että suuremmissa määrin se hallitsee liikaa makumaailmaa (toki myös poikkeuksia löytyy). Nyt arviointivuoroon pääsee Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Rye IPA, jossa nimensäkin mukaan löytyy ruista.

Humalointi on hoidettu erittäin reilulla kädellä ja neljän C:n humalakvartetti (Columbus, Cascade, Chinook ja Citra) on rakennellut oluelle panimon ilmoittamat 75 EBUa. Sitten kun katsoo Alkon mittauksen tulokset, niin siinä mennään jo yli 90 EBUn. Maistelin oluen ja olihan siinä potkua!


Panimo: Saimaan Juomatehdas


Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,5 %

Kantavierre: 16 %

Katkerot: 75 EBU (Panimon ilmoittama) ja 93,1 EBU (Alkon ilmoittama)

Väri: 15 EBC

Humalat: Columbus, Cascade, Chinook ja Citra

Maltaat: Pale Ale, vehnä ja ruis

Fiilikset:
Vaahdoton ja samea oranssinkeltainen olut.

Tuoksultaan sitruksinen, rukiinen ja taustalta kumpuaa trooppista hedelmää. Vahvaa katkeron tykitystä.

Maussa iskee välittömästi tiukka sitrushedelmä, joka pureutuu ikeniin ikuisiksi ajoiksi. Tarkemmin mutusteltuna tää hedelmä on greippi. Humalointi on vahvaa ja mallasrunko ei pysy täysin menossa mukana. Ruis on läsnä, mutta onneksi ei ole liikaa roolia. Virkistävä greippinen IPA rukiilla höystettynä. Ei voida puhua pehmeästi IPAsta, vaan tämä on sellainen ronski rosoiset reunat omaava IPA, joka rouhii suutasi. Kelpo tuote!




Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 32/50


maanantai 25. tammikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 - Bryggeri Helsinki Rosé


Bryggeri Helsinki Rosé


Bryggeri Helsinki Rosé teki ensiesiintymisensä viime vuoden Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa ja oli tapahtuman parhaimmistoa. Tämän varjolla osasinkin odottaa tältä oluelta paljon. Resepti oli kuulemani perusteella hieman hioutunut viime kesästä, joten mielenkiinnolla maistamaan. Tämä oluthan löytyy ensi viikosta lähtien Alkon käsityöläisolutvalikoimasta.

Rosé ei ole mikään ihan peruskeppana, vaan 8,8 % olut, joka on maustettu Kiinanruusu-teellä (Hibiscus Tea) ja käytetty olut- ja viinihiivoilla. Kiinanruusu-tee on monessa yhteydessä luokiteltu maailman terveellisimmäksi juomaksi, joten onko tämä terveysolut? Oli miten oli, niin humalointi on hoidettu Nelson Sauvinilla ja Citralla. Jos nyt ei ruvennut tämä olut kiinnostamaan, niin sitten pitää kipaista jääkaapista purkillinen Pirkkaa. Maistoin oluen ja se oli täyttä timanttia. Alla tarkempi arvioni.


Panimo: Bryggeri Helsinki

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 8,8 %

Kantavierre: 18,3 %

Katkerot: 23,8 EBU

Väri: 16,5 EBC

Humalat: Nelson Sauvin ja Citra

Maltaat: Pilsner, vaalea karamellimallas ja vehnä

Muuta: Rypälesokeri ja Kiinanruusu-tee (Hibiscus Tea)

Fiilikset:
Vaahtoa on sellaisen etusormen paksuudelta ja väri on kiehtova punertavan oranssi.

Tuoksu hivelee hajuaistia. Löytyy happamuutta, hiivaa, viljaa, yrttejä ja hedelmää. Kuin sekoitus Saisonia ja marjalambicia. Happamuus tulee selkeästi esiin ja karpaloa tuntuu myös.

Maultaan pehmeä ja hieman suussa pirskahteleva. Karpalo on vahva elementti makua. Taustalta kumpua ruohoisuutta ja viljaista peltoa. Hedelmäisyyttä ja marjaisuutta. 8,8 % häviää hienosti, eikä olut tunnut läheskään noin vahvalta. Petollisen hyvää! Tästä kyllä välittyy eittämättä Roseviinin tapaista makumaailmaa. Todella nätti olut. Tätä voisi kyllä kehua loputtomiin. On hieno! Kaikkia tämän vuoden kattauksen oluita en ole vielä maistanut, mutta tämä on kyllä aivan kärkiluokassa.

Mistä: Saatu panimolta


Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 41/50




perjantai 22. tammikuuta 2016

Wanhan Kulman Puoti - Suomalaisia pienpanimo-oluita ja lähituotteita Joensuussa!


Piiroisen Talo Joensuussa on yksi kaupungin vanhimpia taloja ja sen rakensi vuonna 1861 Kauppias Aleksei Piiroinen. Historian sivuilta voidaan kaivaa sellainenkin tieto, että taloon tuli myöhemmin yksi kaupungin ensimmäisistä vesivessoista. Vuonna 2006 Piiroisen talon tiiliseinä kallistui 10 senttiä ja se meinasi romahtaa, kun viereen rakensivat hotellia. 28. elokuuta 2015 talossa aloitti toimintansa Wanhan Kulman Puoti, jonka kauppiaana toimii joensuulainen Sami Tuunanen. Tämä pieni puoti keskittyy tarjoamaan laajan valikoiman paikallisten tuottajien tuotteita, mutta myös suomalaiset pienpanimot ovat saaneet arvoisensa paikan. Tästä itselläni herää parin vuoden takaiset ajatukset, kun kävin Raumalla Ruokapuoti Lumossa ja ajattelin, että tällainen pitää saada myös Joensuuhun. Nyt se on saatu ja se on hieno asia. Nyt paikallisilla ihmisillä ja muualta tulijoilla on paikka, josta saa ostettua paikallisia tuotteita, eikä tarvitse lähteä ostamaan tulijaisia Citymarketista. Kävin eilen piipahtamassa Wanhan Kulman Puodissa ja kyllähän siitä herää aivan erilainen fiilis, kun jossain perusmarketissa pyörähtelisi.




Lämminhenkinen puoti tarjosi todentotta paljon lähituottajien tuotteita ja vasemmalla takaseinällä komeili hienosti toteutettu olutseinä. Valikoimasta löytyy monien suomalaisten pienpanimoiden oluita

Kysäisin kauppiaalta, että mistä Wanhan Kulman Puodissa on oikein kyse ja tässä on Samin vastaus:

”Wanhan kulman puoti on pääosin paikallisten pientuottajien tuotteista koostuva ruokakauppa vanhan ajan tyyliin. Puoti sijaitsee vanhan Joensuun ytimessä vuonna 1861 rakennetussa puutalossa. Paikallisten tuotteiden lisäksi halusimme myös saada puotiin laajan valikoiman suomalaisten pienpanimoiden tuotteita. Hyllystä löytyy useita erikoisoluita mm. Teerenpeliltä, malmgårdilta, hiideltä, rekolan panimolta, vakka-suomen panimolta, Suomenlinnan panimolta, Pyynikin panimolta ja muutamilta muilta. Hyllystä löytyy myös joensuulaisten poikien lanseeraama ice beaver olut.

Tämän vuoden puolella valikoimiin saadaan myös paikalliset Jyrki-siiderit jne... Rääkkylästä!

Tulevaisuudessa olut valikoimaa pyritään edelleen laajentamaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti, joten eikun kaikki lämpimästi tervetuloa olutostoksille Joensuun parhaaseen kyläkauppaan.”


Lopulta ostoskoriin tiensä löysi parit Rölssit ja Musta Valssi

Käykää ihmeessä tutustumassa Wanhan Kulman Puodin tarjontaan. Itse ainakin tulen myös jatkossakin käymään.


Rölssit rivissään











torstai 21. tammikuuta 2016

Alkon käsityöoluet 2016 - Esimakua HIISI Loviatar Rye Wine

Sitten kerrotaan hieman esimakua Panimo Hiisin panoksesta Alkon käsityöläisolutkattaukseen. Alla oleva teksti on panimon käsialaa.
--

"Loviatar on HIISI-repertuaarin toistaiseksi isoin olut. Kuten aiemminkin, myös tällä kertaa halusimme tuoda käsityöviikoille jotain mitä on suunnitelmissa pyöritelty jo pidemmän aikaa. Hyvää ja pidempäänkin kotikaapissa kypsyteltävää, näin meinasimme..! :)

Oluena Loviatar on reilusti rukiinen Barley Wine, jossa on käytetty kotimaisia Pale Ale, Ruis- ja karamellimaltaita. Humaloinnin puolella löytyy Columbusta, Chinookkia ja Cascadea. Loviatar viittaa hahmona Pohjolan Emäntään, joka vartioi keskisen ja alisen maailman liittymäkohtaa ja samaanien kulkureittiä. Pohjolan emäntää on pidetty myös vainajalan voimaisana hallitsijana ja tautien lähettäjänä - susien kanta-äitinä, turilaan hedelmöittämänä... ehkä tätä suurta voimaa ei ole täysin uskallettu ja osattu ymmärtääkään..?

Siinäpä se, jokunen päivä niin sitten ovat hyllyillä!"


-Panimo Hiisi-

Malmgård Emmer IPA

Malmgård Emmer IPA

Malmgårdin Panimon Emmer IPA on alkanut vähitellen rantautua Alkon hyllyihin ja pitihän se itsekin ottaa arvioitavaksi. Muutaman pullollisen olen tätä aikaisemminkin kumonnut ja oluttapahtumissa hanastakin imaissut. Emmer IPA on India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty emmervehnää. Tämä emmer on tuttua mm. samaisen panimon Emmer Tripelistä, joka on hieno olut. Olen myös kertaalleen maistanut Emmer Porteria. Näissä Emmereissä on se jokin, joka itseäni viehättää aivan vietävästi. 


Panimo: Malmgårdin Panimo

Maa: Suomi


Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,2 %

Kantavierre: 14 %

Katkerot: 65,6 EBU (Alko) ja 77 EBU (Malmgårdin Panimon sivu)

Väri: 16,9 EBC

Humalat: Columbus

Fiilikset:
Reilusti vaahtoava sameahko oranssinkeltainen olut, jossa pitsiä jää lasin reunoihin melkoisesti.

Tuoksultaan terävän sitruksinen ja emmervehnä tuo omalaatuisen arominsa mukaan (vehnäleipä). Trooppista hedelmää myös vahvasti mukana.

Maultaan pehmeän Emmer –vehnäinen ja trooppisen hedelmäinen. Sitruksisuus on tuoksuun nähden aika taustalla. Valtavasta IPAmassasta edukseen erottuva India Pale Ale.Suosittelen maistamaan!

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

:


keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Uutta olutarvioihini: Jaskan Olutympyrä

Maailma (tai siis Internet) on pullollaan erilaisia kaavioita, ympyröitä ja kaikenlaisia koukeroita joissa kuvataan oluiden tuoksuja ja makuja. Alla kuva, jossa näkyy miten sekavia nämä ovat. Normaalille ihmiselle siinä on aivan liian paljon liikkuvia osia sen ollakseen hyödyllinen. Täytyy olla kovanluokan olutharrastaja ennen kuin edes vähän ymmärtää näistä kuvioista.

Erilaisia olutpyöriä ja ympyröitä

Tämän vuoksi kehittelin aivan oman olutympyrän. Ideana oli tehdä mahdollisimman yksinkertainen ja helposti luettava ympyrä, josta jo nopeasti katsottuna selviää minkälainen olut on kyseessä. Jaoin ympyräni ainoastaan neljään osaan, että tämä pysyy hyvin simppelinä pakettina. Asteikko kaikissa on 1-5.

Jaskan Olutympyrän pointti: 
Mitä oluisiin tulee, niin jokaisella on omat mieltymyksensä. Toiset tykkäävät tuhdeista ja maltaisista, kun taas toiselle joku kevyt ja reilusti humaloitu toimii kaikkein parhaiten. Miksi tällaisia asioita tarvitsisi sen enempää lähteä teksteistä etsimään, kun yhdellä kuvalla voi kertoa, että mistä oluessa on kyse. Jaskan Olutympyrä tarjoaa helpon mahdollisuuden löytää juuri itselleen sopivan oluen.

Kategoriat:
Maltaisuus: Tämä kertoo, että kuinka vahvasti maltaisuus on oluen maussa läsnä. Mitä lähempänä olemme ulkoreunaa eli viittä pistettä, niin sitä maltaisempi olut on kyseessä.

Humalointi: Tässä on sama idea kuin maltaisuudessa, eli kerrotaan kuinka vahvasti humalointi on maussa läsnä. Mitä lähempänä olemme ulkoreunaa eli viittä pistettä, niin sitä voimakkaammin humalointi on esillä.

Kun humalointi ja maltaisuus ovat samoilla arvoilla, niin silloin yleensä olut on tasapainoinen.

Tuhti ja kevyt: Nämä kaksi ovat toistensa vastakohdat ja kertovat juuri sen mitä otsikko antaa olettaa. Onko kyseessä kevyen oloinen olut vai vahva & tuhti. Tässä vaikuttavat prosentit ja suutuntuma.

Esimerkki:
Esimerkkioluena minulla tässä on  Malmgårdin Panimon Huvila X-Porter. X-Porter on 7 prosenttinen ja 50 EBUinen Portteri. Suuntuntumaltaan ei sieltä paksuimmasta ja tuhdeimmasta päästä. Maltaisuus on reilua ja humalointikin on melko hyvin esillä. Näin ollen alla olevasta kuvasta näette minkälaiselta X-Porter näyttää Jaskan Olutympyrässä.



Jaskan Olutympyrä tulee jatkossa olemaan mukana jokaisessa blogini olutarviossa ja ympyrän pisteet ovat ainoastaan yhden ihmisen antamat arvot eli erimieltä saa olla ja välillä ehkä pitääkin olla. Kun kyseessä on näin ns. suppea ympyrä, niin luonnollisesti se ei kaikkea kerro oluesta, mutta antaa suuntaviivat.


Tämä on ensimmäinen ns. tuotantoversio Jaskan Olutympyrästä ja siihen mahdollisesti tulee vielä muutoksia. Vinkkejäkin otetaan vastaan. Kuitenkin pyrin pitämään sen mahdollisimman simppelinä. Haluan, että se tarjoaa muutamassa sekunnissa lukijalle kuvan oluesta, eikä sitä tarvitse tuntikausia tuijottaa. Tämä blogipostaus on ensimmäinen paikka, jossa kyseinen kuva esiintyy eli kaikkialla muualla on ainoastaan halpoja kopioita.

Jaskan Olutympyrä on tehty allekirjoittaneen idean pohjalta ja sen idean graafiseen osuuden on toteuttanut Miikka Laine. Suuret kiitokset Miikalle tästä!!!

maanantai 18. tammikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 – Laitilan Lakritsi Portteri

Laitilan Lakritsi Portteri

Kun oluen nimessä lukee lakritsi, niin silloin osaa myös odottaa lakritsin esiintyvän vahvana osana oluen makua. Tällaiset odotukset minulla oli ottaessani maistoon Laitilan Lakritsi Portterin, jonka valmistuksessa on käytetty Kouvolan Lakritsi Oy;n lakritsiuutetta. Kouvolan Lakritsi on minun kirjoissani Lakumaailman Rolls Royce ja valmistaa parhaat lakut. 


Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,4 %

Kantavierre: 15,2 %

Katkerot: 30 EBU

Väri: 340 EBC

Humalat: Northern Brewer

Maltaat: Pale Ale, Dark Ale, Crystal 300 ja Chocolate

Fiilikset:
Samettinen vaalean ruskea vaahto, joka säilyy oluen pinnalla todella pitkään. Väriltään Cokis. Kaunista.

Tuoksu on kuivan paahteinen ja lakritsisen yrttinen. Laku hallitsee. On tää aika karkki.

Maultaan meinaa taittua paahteiseksi, mutta yhtäkkiä hyökkää hillitön lakritsi esille. Maistuu tismalleen, kuin oikea laku. Tässä on reilusti makeutta.

Jännä, kun suu sanoo parin sekunnin ajan, että ihan basicportteri, mutta sitten muuttuu lakujuomaksi. Juoma joka antaa juuri sen mitä nimi lupaa. Täähän on pelkkää lakua. Jos tykkäät lakritsista, niin rakastut tähän. Pienissä määrin nautittuna itsekin ihan tykkäsin. Jos juo koko pullon yksin, niin itse ainakin rupesin vähitellen kyllästymään makuun. Makumaailmahan on melko yksitoikkoinen, mutta sitäkin hauskempi. Jälkiruokana pieni lasillinen Lakritsi Portteria ja siihen viereen kulhoon lakritsijäätelö. Toimii varmasti.

Lakritsin ystäville. Karkkipäivän olut ja kiva jälkiruokaolut.




Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50





lauantai 16. tammikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 - Teerenpeli Julmajuho

Teerenpeli Julmajuho

Seuraavana Alkon käsityöläiskattauksesta testiin Teerenpelin savuinen Portteri nimeltä Julmajuho. Olut on ollut saatavilla ravintoloissa jo viime syksynä, mutta nyt se tulee saataville pullossa ympäri Suomea. Savua ja Portteria hmmmm! Kyllä kiitos!


Panimon sivuilta poimittua:
"Julmajuho on kevyesti savuinen, jolloin portterin paahteisuus ja suklaan aromit pääsee enemmän oikeuksiinsa. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävä. Julmetun hyvä olut!"

Panimo: Teerenpeli

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut (Savuporter)

Voltit: 7,7 %

Kantavierre: 19,4 %

Katkerot: n. 40 EBU

Humalat: American Nugget, English Fuggles

Maltaat: Savumallas, suklaamallas, Crystal 100 ja ohrahiutaleet

Fiilikset:
Kolme sormea vaalean beigeä vaahtoa, joka jättää kauniin pitsin lasin reunoihin. Väriltään musta.

Tuoksussa yhdistyy savuisuus ja kahvi. Kuin nokisessa pannussa keittyvän kahvin tuoksu. Makeutta ja pientä alkoholin tuntua.

Makumaailma tarjoilee samettisen pehmeää savuista portteria, jossa savuisuus maltillista. Kahvia ja suklaata. Hemmetin hieno suomalainen Savuolut. Aikaisemmin näissä savuisissa oluissa on Suomessa onnistunut erittäin hyvin pääasiassa vain Vakka-Suomen Panimo (huom. on myös poikkeuksia), mutta nyt Teerenpeli näyttää Julmallajuholla, kuinka homma onnistuu myös heiltä. Tyylikäs olut, josta tykkäsin erittäin paljon.

Mistä: Saatu panimolta


Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50




perjantai 15. tammikuuta 2016

Mitä kuuluu Bryggeri Helsinki?

Mitä kuuluu? on JaskanKaljat -olutblogin uusi juttusarja, jossa suomalaiset pienpanimot pääsevät kertomaan omia kuulumisiaan. Nyt vuorossa on Bryggeri Helsingin kuulumiset!
---

Bryggerin vuosi 2015 oli todella nousujohteinen ja kiirettä riitti aivan vuoden viimeiseen iltaan asti. Kylmästä kesästä huolimatta Bryggerin piha oli suosittu viihtymispaikka ja loppukesän lämpö lisäsi yleisömääriä terassin ohjelmailtoihin. Pienpanimo-oluet kiinnostivat myös pikkujoulukansaa Sofiankadulla jo kolmantena vuotena peräkkäin.

Vuonna 2015 panimostamme saatiin maailmalle kuusi uutta olutta ja vanhojakin tehtiin ennätystahtia. Vuoden kokonaistuotantomäärä ylittää jo 100.000 litran maagisen rajan, mikä on kelpo saavutus toisena kokonaisena toimintavuotena. Omien uutuuksien ja perusvalikoiman lisäksi valmistimme muutamia tilaustöitä isommille asiakkaille ja Alkon valikoimaan saatiin yksi uusi olut.

Vuonna 2016 tulemme edelleen keskittymään vahvuuksiimme, eli laadukkaiden käsityöoluiden ja maistuvan ravintolaruoan valmistukseen sekä edellisten yhteensovittamiseen uskottavalla tavalla. Pyrimme antamaan asiakkaille entistä selkeämmin ja helpommin mahdollisuuden hyvän ruoan ja laatuoluen yhdistämiseen. Tulemme tarjoamaan tähän erilaisia tasoja mm. olut-ruokabattlen, maistelulautasten tai ekslusiivisen illallisen muodossa. Lisäksi olemme hakemassa lisää osaamista koulutusten kautta oluen ja ruoan ammattimaiseen yhdistämiseen. Myös suosittu ohjattu olutmaistelu ja pienpanimoesittely tulee pysymään tarjonnassamme jatkossakin.


Kuva: Bryggeri Helsinki "Oluentekoa käsillä"

Viron käsityöoluita esittelevä teema viikko on ohjelmassa helmikuussa ja sen valmistelut ovat kiivaasti käynnissä. Toinen teemaviikko on suunnitteilla syksyyn, teema vain on vielä hiukan avoin. Kesätapahtumissa Bryggeri on luonnollisesti vahvasti mukana. Kaikki SOPP-kiertueen paikkakunnat kierretään ja muutama muukin mahtuu ohjelmaan.

Uusia oluita Bryggeri Helsinki valmistaa puolen tusinaa alkaneen vuoden aikana. Useimmat uutuudet nähdään varmasti vain Sofiankadun baareissa, mutta myös vähittäiskaupan ja Alkon valikoimiin on luvassa uutuuksia. On tulossa skottilaista alea, vaaleaa bockia, uusi festbier, jouluisia makuja ja humalapommien uusia versioita. Viro-viikoilla nähdään myös kiinnostava Põhjalan Chris Pilkingtonin kanssa yhteistyönä pantu imperial pils. Lisäksi Sofian ja Barley Winen tynnyrikypsytettyjä versioita maistellaan tapahtumissa Helsinki Beer Festivalista alkaen.

Kuva: Bryggeri Helsinki "Sofia Barrels"

Panimolle on tulossa ensi kesänä yksi uusi 1.000 litran käymistankki ja ns. hop rocket mm. tehostamaan kuivahumalointia ja pienempien tuotantomäärien oluiden valmistusta.

Ruokalistamme uusiutuu kolme kertaa vuonna 2016 ja tarkoituksemme on edelleen pitää korkeaa laatua yllä. Ruokatarjontaamme kuuluvat myös kausimenut ja vaihtuvat suositusannokset. Kuten jo mainitsin, olut on aina mukana ruokatarjontamme suunnittelussa ja oluita kehitetään vastaamaan parhaiten ruokiemme makukomponentteja.

Uskomme vahvasti, että vuosi 2016 on Bryggerissä vielä edellisiäkin parempi – ainakin herkkusuisen oluen ystävän näkökulmasta.

Kuva: Bryggeri Helsinki "Täällä työskentelee hiiva"