torstai 9. maaliskuuta 2017

Pyynikin Diablo Thorium Black Stout

Pyynikin Diablo Thorium Black Stout


Thorium Black Stout on sarjassaan toinen Pyynikin Käsityöläispanimon Diablo –yhtyeelle valmistama olut. Aikaisemmin minulla oli maitokauppavahvuuksissa keikkuva Pyynikin DiabloCorium Black, joka lopulta kaatuikin siihen alkoholiprosentin vähyyteen. Aikaisemmassa arviossani toivoin, että kun tää olis siinä 7 prosentin paikkeilla, niin toimisi. No nyt ollaan siinä paikkeilla, kun lasiin kaatuva Thorium on 6,5 %. Diablolle tuli 20 vuotta keikkailua täyteen ja tämä olut juhlistaa tätä kunnioittavan pituista taivalta.


Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Stout

Voltit: 6,5 %


Fiilikset:

Tuoksu on kyllä nätti kokonaisuus, jossa kuiva paahteisuus, nokipannukahvi ja savusauna yhdistettynä. Sitten tulee lakritsi ja taustalla tupakkaa. Kyllähän tästä jo tietää, että maistuu hyvältä.

Suuta kuivaavaa paahteisuutta ja savuisuus selkeää. Ohimennen pilkistää hedelmäistä makeutta ja lakritsia. Runko on keskitasoa, jossa olut soljuaa vittuilematta suuhun, ollen kuitenkaan liian kepoinen. Tässä on kaikki mitä aikaisempaan Diablo –olueeseen kaipasin ja hieman enemmänkin. Hemmetin kova bändiolut, josta ei moitetta löydy missään osa-alueessa. Pyynikillä Stoutien ja Porttereiden panotaito on kovaa luokkaa ja tämä osoittaa taas kerran sen paikkansa pitävyyden.


Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti