keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Ruoka: Kanalan Stoutpaisti


Kanalan stoutpaisti

Juttu on tehty yhteistyössä Naapurin Maalaiskanan ja Panimo Honkavuoren kanssa.

Olut ja ruoka ovat sydäntäni lähellä ja ennen kaikkea näiden kahden asian yhdistäminen. Täten blogiini on jatkossa tulossa myös yhä enemmän oluen ja ruoan yhdistämistä. Tarkoituksena on löytää ruoille sopivia oluita, mutta myös kehittää itse sellaisia reseptejä, joissa käytän yhtenä raaka-aineena olutta. Kaikki reseptit pyrin tekemään sellaisena, että jokainen pystyy itse kotonaan valmistamaan, joten liian hienoja välineitä ja raaka-aineita ei jutuissa tule näkymään, vaan hyvää ja helppoa perusruokaa.

Tässä jutussa tulen yhdistämään Naapurin Maalaiskanan kanasuikaleen presidentin kastikkeessa ja Panimo Honkavuoren Yö Oatmeal Stoutin. Näistä tulen valmistamaan stoutilla maustetun kanapaistin.


Jokaisessa jutussa tulen jatkossa myös lyhyesti käymään läpi reseptissä käytettävän oluen makumaailman, joten tiedätte minkälaisen oluen kanssa tässä työskennellään.

Kuva: Panimo Honkavuori

Oluen maku:
Kevyt, paahteinen ja pehmeän kaurainen. Pientä makeutta loppupuolella. Keveydeltään soveltuu hyvin ruokajuomaksi.

Näillä raaka-aineilla hommiin


Ainekset:
  • 250 g Naapurin Maalaiskanan Kanasuikale Presidentin kastikkeessa
  • 1 dl Panimo Honkavuori Yö Oatmeal Stout
  • 1 kpl Punasipuli
  • 2 kpl Porkkana
  • 8 kpl Peruna
  • 3 kpl Valkosipulin kynsi
  • 70 g Tomaattisose
  • 1 rkl Dijon sinappi
  • Öljyä

Mausteet:
Testaa oluen maku
Kuullota
Ruskista

Pilko

Mausta

Pyöräytä

Mausta

Ja eiku uuniin


Valmistusohje:
1.    Pilko punasipuli ja valkosipulin kynnet
2.    Kuullota niitä öljyn kanssa paistinpannulla
3.    Lisää sekaan Naapurin Maalaiskanan kanasuikaleet ja ruskista
4.    Mausta savustetulla paprikalla
5.    Pilko perunat ja porkkanat. Lisää kanan sekaan pannulle ja kuullota pari minuuttia
6.    Lisää Panimo Honkavuoren Yö Oatmeal Stout, sinappi ja tomaattisose. Pyöräytä kaikki sekaisin
7.    Keitä minuutin verran ja lisää vesi
8.    Keitä pari minuuttia ja siirrä uunivuokaan tai pataan.
9.    Mausta timjamilla
10.  Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Ruoka on valmis, kunhan perunat ja porkkanat ovat pehmentyneet.
11.    Tarjoile Kanalan Stoutpaistin kanssa vaaleaa leipää kuten ciabattaa ja ruokajuomana tietenkin Panimo Honkavuoren Yö Oatmeal Stout.

Hyvää ruokahalua!



Yhteenveto:
Naapurin Maalaiskanan Kanasuikale Presidentin kastikkeella sisältää mausteena mm. soijakastiketta, suolaa ja muita mausteita, joten käyttämieni mausteiden määrä pysyi hyvin vähäisenä. Tumma olutvalintani perustui siihen, että tarkoituksena oli valmistaa Karjalan paistin vastine ilman punaista lihaa. Olut toi mukanaan ruokaan täyteläisyyttä ja pientä paahteisuutta. Ruoan kypsyessä uunissa 7v. tyttöni kysyi, että onko uunissa kypsymässä leipä, koska tuoksu oli hyvin mallasvoittoinen. Makujen puolella maltaisuus oli myös läsnä, muttei niin vahvasti. Kokonaisuudesta tuli ruoka, joka maistui tuhdimmalta kuin mitä lopulta oli ja tämä itseäkin hieman yllätti. Monet ihmiset ovat vähentäneet punaisen lihan syöntiä (perheemme mukaan lukien), joten tässä on resepti, jonka myötä voit silti nauttia karjalan paistin ihanasta mausta ilman punaista lihaa, joten näin syntyi tällainen kanalanpaisti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti