tiistai 1. lokakuuta 2019

Ruoka: Mestari Kettusen äkäsen eukon aito cheddarnakkikeitto

Mestari Kettusen äkäsen eukon aito cheddarnakkikeitto

Juttu on tehty yhteistyössä Jukolan Juuston, Naapurin Maalaiskanan ja Panimo Honkavuoren kanssa.

Olut ja ruoka yhdistyvät tällä kertaa keitoksi ja samalla otetaan mukaan elementti, mikä toimii oluen kanssa loistavasti. No sehän on tietenkin juusto ja eikä mikä tahansa juusto, vaan oluen kanssa parhaiten toimii tietenkin laadukas juusto. Jukolan Juuston valmistamat Aito Cheddar –tuotteet ovat monesti olleet omallakin lautasella, kun olen istunut iltaa herkutellen. Hyvä olut ja siihen Aito Cheddar, niin eipä paljon muuta tarvitse.


Olutjuustokeitto on ruoka, jota voi sanoa melko klassiseksi olutruoaksi. Allekirjoittanut ei ole aikaisemmin tällaista keittoa valmistanut, joten mielenkiinnolla lähdin ruokaa valmistamaan. Tästä keitosta löytyy monenlaista reseptiä, mutta lähdin hommaan tekemällä asian, niin kuin itse haluan ja suunnittelin reseptin omin päin. Lisäyksenä normaaliin olutjuustokeittoon, lisäsin mukaan vielä kananakkeja.

Tässä reseptissä pääraaka-aineena toimii: Jukolan Juusto Aito Cheddar Mustapippuri, Naapurin Maalaiskana Mestari Kettusen Nakki ja Panimo Honkavuoren Äkäsen eukon hieno lagerolut.


Jokaisessa jutussa tulen myös lyhyesti käymään läpi reseptissä käytettävän oluen makumaailman, joten tiedätte minkälaisen oluen kanssa tässä työskennellään.

Kuva: Panimo Honkavuori
Oluen maku:
Kevyt, viljainen ja ruohoisasti humaloitu. Helposti lähestyttävä ja tasapainoinen.

Ainekset:
  • 10 kpl Naapurin Maalaiskanan Mestari Kettusen Nakki (Paketissa 12 nakkia, mutta lapset söivät niistä 2)
  • 0,33 l Panimo Honkavuori Äkäsen eukon hieno lagerolut
  • 1 kpl keltasipuli
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl keltainen paprika
  • 2 kpl Valkosipulin kynsi
  • 5 dl Kasvisliemi
  • 1 dl Planti Cooking Original (Kaurakerma)
  • 50 g Voi
  • 0,5 dl Vehnäjauho
  • Öljyä
Mausteet:
  • Suola
  • Mustapippuri
Lisäksi:
  • 2 kpl Leipää oman valinnan mukaan





Valmistusohje:
1.    Pilko nakit ja ruskista paistinpannulla. Siirrä syrjään.
2.    Pilko keltasipuli, valkosipulin kynnet, paprika ja porkkana.
3.    Kuullota vihanneksia öljyn kanssa kattilassa n. 10 minuuttia.
4.    Lisää voi ja pyöräytä sekaisin.
5.    Lisää vehnäjauho hiljalleen ja sekoita 1 minuutti.
6.    Lisää kasvisliemi, Äkäsen eukon hieno lagerolut ja kaurakerma. Kiehauta.
7.    Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
8.    Raasta Aito Cheddar ja lisää hitaasti, kun olet suorittanut tuon 15 minuutin keittämisen. Sekoita juusto sekaan ja anna sulaa. Älä keitä enää.
9.    Soseuta keitto.
10.  Heitä nakit keiton sekaan ja lämmitä pari minuuttia.
11.  Mausta suolalla ja pippurilla.


Tarjoilua varten koverra leipä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy ja toisen leivän voit viipaloida. Aseta ne uunipellille ja voitele öljyllä. Voit maustaa hieman sormisuolalla ja oreganolla. Pidä uunissa, kunnes leivät saavat hieman väriä pintaan. Annostele keitto leivän sisään.



Kaada lasiin Panimo Honkavuoren Äkäsen eukon hieno lagerolut ja nauti keitto dippailemalla leipää keitossa.

Hyvää ruokahalua!






Yhteenveto:
Naapurin Maalaiskanan Mestari Kettusen Nakit ovat tällä hetkellä lastemme suosikkinakkeja. Itsekin olen niihin tykästynyt, koska maku on hyvä ja rakenne napakka. Toimivat kylmänä, mutta myös erilaisten ruokien kanssa ja tämä ruoka on hyvä esimerkki missä ne saadaan toimimaan. Jukolan Juuston Aito Cheddar antaa keitolle täyteläisyyttä ja mustapippuri hyvää potkua. Panimo Honkavuoren oluesta saimme keittoon viljaisen fiiliksen ja kevyttä kitkeryyttä (hyvällä tavalla). Keiton kun nauttii saman oluen kera, mitä on käytetty ruoanvalmistuksessa ympyrä sulkeutuu nätisti ja saadaan hyvä yhteys ruoan ja juoman välille.

Mitä ruoan nimeen tulee, niin lapsetkin ehdotti tälle nimeä:
Unto 9v: Äkäsen Mestari nakin aito cheddarjuustokeitto
Seela 7v: Äkäisen nakin aito Kettunen keitto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti