sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Jaska Belgiassa matkaraportti 2019 - 4. päiväNeljäspäivä jatkoi aikaisempien päivien toimivaa teemaa eli riitti paljon nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa.

4. päivä

Aamu startattiin mainiolla aamupalalla ja sen jälkeen pieni kävelyretki. Kävimme myös ostoksilla Beer Shop Noel Cuvelier –nimisessä olutkaupassa. Kauppa sijaitsee maatilalla navetan sisällä ja sehän sattuikin olemaan kiinni juuri sinä päivänä, kun sinne menimme. Kaupan omistaja kuitenkin tuli paikalle ja ystävällisesti avasi meille kaupan (ei onnistuisi ikinä Suomessa) ja saimme rauhassa tehdä ostoksemme.
Tässä on majatalommeBeer Shop Noel Cuvelier
Kulttuuria peliin ja vierailulle Poperingen humalamuseoon. Mielenkiintoinen museo, jossa tarkkaan kerrottuna humalantuotannosta ja muutenkin belgialaisesta olutkulttuurista. Vierailun arvoinen paikka.

HOP Museum

Seuraava etappi oli koko porukkamme se kaikkein odotetuin eli Westvleteren. Emme tällä kertaa menneet käymään itse luostarissa, vaan suoraan luostarin viereiseen ravintolaan nimeltä In de Vrede. Sieltä saa ostettua panimon oluita ja tällä kertaa saatavilla oli Westvleteren Blond ja 12. Ostin itselleni sixpäkin Blondea ja matkakumppaneilleni jaettavaksi päkin 12:sta. Ravintolassa sitten istuimme ja nautiskelimme lounaan ja maistoimme panimon koko kolmen oluen kattauksen läpi.


Pojat shoppailemassa

Tällainen setti lähti mukaan

Hinnat aika asialliset

Westvleteren Blond


Lounaaksi reilu kimpale luostarijuustoa

Westvleteren 8

Pyhä hetki

Westvleteren 12

Nyt on tyytyväistä porukkaa

Kippis

Paikallisen vanhainkodin leiditkin olivat lähteneet nauttimaan olutta ja juustoja

De Plukker –humalafarmi/panimo oli pyhääkin pyhemmän Westvleteren nautiskelun jälkeen kohteemme. Maistoimme panimon kaikki kuusi olutta läpi ja kuuntelimme samalla panimon tarinaa.

Sitten olikin aika siirtyä Ypres –nimiseen kaupunkiin, jossa meillä oli muutama tunti aikaa kävellä ja katsella maisemia. Kävimme syömässä ja siihen jälkiruoaksi parit oluet. Visiittimme Ypresissa päätimme osallistumalla The Menin Gaten muistotilaisuuteen (seremonian nimi on Last Post), jossa joka päivä kello 20.00 muistomerkille käydään viemässä kukkia. Tilaisuuteen osallistuu joka päivä satoja ihmisiä ympäri maailmaa. Siinä kunnioitetaan ensimmäisessä maailmansodassa kadonneiden sotilaiden muistoa. Muistomerkkiin on kirjoitettu kivipaneeleihin 54395 sodassa kadonneen sotilaan nimet.

Ilta sitten istuttiin oluita ja loistavia suklaita maistellen Joie de Cholat –nimisen suklaavalmistajan kotona. Suklaat olivat taivaallisia ja se kertoo paljon, koska normaalisti en edes tykkää suklaasta. Nämä olivat vaan jotain aivan käsittämättömän hyvää. Saavuttuamme hotellille iski jokaiselle matkaajalle pieni paniikki. Olimme kaikki ostaneet valtavan määrän oluita, joten niitä piti vähitellen ruveta pakkaamaan ja samalla tarkkailla, ettei mene painorajat yli. Yömyöhään pakkasimme ja samalla maistelimme ostoksiamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti