tiistai 15. syyskuuta 2020

Olvi Rye Mild NEIPA – Arvio + Video

Olvi Rye Mild NEIPA

Olvin suunnalta on tullut jo useamman vuoden ajan mielenkiintoisia asioita oluiden puolelle, eikä tämä nyt testauksessani oleva Rye Mild NEIPA poikkea yhtään heidän meiningistään.

Olvin aikaisempi mieto olut HI-HOP MILD IPA on itselläni ollut jo pidemmän aikaa yksi ostetuimpia oluita. Pyöräilylenkin jälkeen kyseinen olut on toiminut kerta toisensa jälkeen mukavana virkistyksenä. Nyt tämä uutuus sitten on vahvuudeltaan samat 2,5 % ja tervetullut lisä tuon vahvuuden oluisiin. Samalla nämä Olvin miedot ovat kaupoissa myös hinnoiltaan asiallisia hinnan jääden alle kahteen euroon.

Rye Mild IPA on kevyt NEIPA, jossa maltaiden puolelta menossa on mukana ruista. Humalina tässä on käytetty kolmikkoa Sabro, Mosaic ja Mandarina Bavaria.

Tämän oluen myötä tulen julkaisemaan ensimmäisen blogijulkaisun, jossa mukana on olutarvio, mutta myös videolla fiiliksiä oluen maistelusta. Tällä tavalla pystyn tuomaan teille tarkemman arvion oluesta, mutta myös videolla saadaan näkyville ne ensireaktiot, joita oluet luovat. Näitä reaktioita, kun on loppujen lopuksi hankala sanoiksi pukea.

Panimo: Olvi Oyj


Panimon sivut: www.olvi.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Ultra-low alc. session New England Rye IPA

Voltit: 2,5 %

Katkerot: 28 EBU

Humalat: Sabro, Mosaic ja Mandarina Bavaria

Fiilikset:
Tuoksu on yllättävän runsas, kun miettii että siellä on voltteja ainoastaan 2,5 %. Kyllähän se keveys tulee esiin, muttei mitenkään vetiseksi heittele. Yrttisyys selkeä elementti ja hedelmiä melko runsaasti. Ruis menossa mukana tuoden mausteisuutta.

Kevythän tää on suussa, eikä muuta voisi odottaakaan. Ruis tuo runsautta ja mausteisuutta. Mosaic on humalana selkeä ja tuo mukanaan yrttisyyttä. Hedelmiä löytyy ja tämä olut kyllä liukuu mukavasti. Toisaalta miettiin onko se ruis tarpeellinen, mutta näissä miedoissa oluissa se tuo runkoon hieman tukevuutta. Kokonaisuutena Rye Mild NEIPA jättää erittäin positiiviset fiilikset ja varmasti tulee tulevaisuudessa löytymään omastakin olutkaapistani. Tällaista on mukava siemailla pyörälenkin jälkeen tai vaikkapa saunassa.

Mistä: Saatu panimolta.


Kuvausvekotin: Oneplus 8 ja Canon EOS M3

Maista jos tykkäät kevyistä ja mukavasti liukuvista oluista. Haluat juoda mietoa olutta, mutta haluat oluelta runsaasti makua.


Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 32/50
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti