lauantai 1. syyskuuta 2012

Efes Pilsen


Efes Pilsen

Olutopas.info - Arvio

Yleistä: Tämä Efes Pilsen saapui minulle tuliaisena suoraan sen synnyinsijoilta eli Turkin lämmöstä. Anoppini tai siis tuleva anoppini toi meikäpojalle pari purnukkaa tätä ohrapirtelöä. Ei voinut kuin kiittää ja kumartaa. Uusi tuttavuus on aina mukava asia ja Turkki on uusi olutmaa omissa listoissa. Hirveästi en tästä juomasta aikaisemmin tiedä. Googletin tietoa tästä Efes Beverage Group -panimosta (perustettu vuonna 1969) ja huomasin, että panimo on myynniltään Euroopan kahdeksanneksi suurin panimo. Tämä maistelussa oleva Pilsen on taas panimon lippulaivatuote. Efesin oluita saa yli 50 eri maasta. Paljon tekevät bisseä myös Turkin poijjat. Mennäänpä maistelemaan tuliaistölkkiä.

Panimo: Efes

Tyyli: Pils

Voltit: 5,0 %

Ulkonäkö: Vaalean keltainen väriltään ja tekee reilun nelisenttisen saippuamaisen vaahdon pintaan, joka on kestoltaan lyhyt.

Tuoksu: Tuoksu on melko mieto pilssiksi, mutta pitemmän nuuhkimisen jälkeen sieltä saa hieman humalaa esiin. Hieman hiivaa puskee myös läpi.

Maku: Maultaan mieto ja metallinen. Metallisuus on erittäin voimakas ja häiritsee melko paljon. En tiedä sitten olisiko pullotavarana parempi. Humaloinniltaan tuntuu vähäiseltä. Suuhun jää ihmeellinen tunkkainen tuntu. Jälkimaku on lyhyt ja ihan hyvä niin.

Tuomio: Sanotaanko näin, että tämä voisi maistua erilaiselta nautittuna esim. Istanbulissa aurinkoisena päivänä maatessa uima-altaan vierustalla ja pitäisi saada nestettä joka siirtäisi janon tunteen hieman etiäpäin. En kuitenkaan ole ikinä käynyt Turkissa, joten tämä ajatusleikki on sinänsä turhaa. KotiSuomessa maisteltuna ei kyllä sytyttänyt. Nesteenä arvosteltuna: märkää. Oluena arvosteltuna: keskinkertainen, jopa huono. Siltikkin menee heittämällä kaikenlaisten Karjaloitten, Olvien ja EuroshopperPirkkaRainbow kurien edelle. Ensimmäinen turkkilainen olueni ja uusi maa on aina positiivinen asia. No jääkaapissa odottaa Chimay Triple, joten eiköhän suussa oleva maku parane.

Ostanko jatkossa: Suomessa jos näen, niin hyllyyn jää. Turkissa jos joskus käyn, niin lasipullossa kokeilen ja sitten arvioidaan uudelleen.

Mistä: Turkista ja nyt tarkoitan sitä maata. heh heh olinpa hauska.

Olutopas.info pisteeni: 14/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti