tiistai 9. lokakuuta 2012

Nøgne Ø # 100 (Batch: 679)

Nøgne Ø # 100

Olutopas.info - Arvio 

Batch: 679
Brygget: 160811
Best før: 160816


Yleistä: Mietiskelin pitkään, että mikä olisi oikea olut nautiskella samalla kun katsoisi El Clásicoa. Barcelonan ja Real Madridin asettuessa samalla nurmikentälle vastakkain eli kahden maailman parhaimman jalkapallojoukkueen kohdatessa ei itsekään voi, kuin kaataa lasiin tähän mennessä maistelemistani oluista omaa suosikkiani ja nauttia. 

Kyseinen olut on nimeltään Nøgne Ø #100 ja olut on yksi panimonsa parhaista, ehkä jopa paras tuotos. Nøgne Ø on norjalainen pienpanimo, joka on tehnyt vuodesta 2002 lähtien laadukkaita oluita. Arvionnissa oleva olut on nimeltää #100 ja tarkoittaa panimon sadatta pantua erää. Olut sattui vaan olemaan, niin hyvä että suuren kysynnän vuoksi se jäi pysyvästi valikoimaan. Itselläni tällä kertaa oli maistelussa batch 679. Tämä #100 on tälläkin hetkellä panimon parhaita reseptejä ja nyt pari pulloa maistelleena voin sanoa, että maistuu erittäin hyvältä. Täydellisen arvion tekeminen juomasta, joka koko ajan kypsyy ja paranee pullossa on hankala tehdä, koska se nyt maistuu tältä ja vuoden päästä tuolta. Tämän hetkisellä pullolla oli ikää pikkusen vajaat 14 kuukautta eli suhteellisen tuore tapaus on vielä kyseessä. Kellariin jäi tätä 679 batchia vielä neljä pulloa ja tästä voitte katsoa muut kellarinkasvatit. 


Olut on makumaailmaltaan kuin yhdistelmä Double India Pale Alea ja Barley Winea. Ensimmäistä kertaa tutustuin tähän hienoon juomaan tuossa keväällä 2012 ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Suu sanoi heti, että nyt se tämän hetkinen ykkönen on löytynyt, eikä tässä muutaman kuukauden ja useiden uusien oluiden jälkeen muutosta vielä ole tullut. Kuultuani kesällä että, tämä olut on poistumassa Alkon valikoimasta, lähdin samalta seisomalta hakemaan kuusi pulloa tätä herkkua kellariin ikääntymään. Tulipa hommattua muutaman vuoden syntymäpäivälahjat itselle yhdellä kertaa. Mielenkiinnolla odottelen juoman ikääntymistä ja makumaailman muutoksia.

Tyyli: Double IPA

Voltit: 10 %

Iltahartaus
Ulkonäkö: Beigellä vaahdolla suojattu mustanruskea olut, jossa hieman punertavuutta. Jättää kauniin pitsin lasin reunoille.

Tuoksu: Vahvaa mäntyistä humalaa, jossa hieman sitrushedelmää. Paahteisuutta juuri sopivasti. suklaisuutta ja karemellisuutta taustalla. 

Maku: Vahvan makuinen, mutta alkoholi hienosti peitetty. Alkoholi ei kuitenkaan ole täysin häivytetty, vaan mukavasti lämmittää. Mäntymetsäistä vahvaa humalointia ja maussa tuntuu ripaus paahteistuutta, suklaata ja kahvia. Katkera sitrushedelmäinen (greippinen). Suutuntumaltaan paksun täyteläinen ja pehmeä. Prosentteihin nähden helposti juotava. Makumaailmaltaan monipuolisimpia oluita mitä olen maistanut. 

Tuomio: Täydellinen olut!!! Mukavasti rupeaa lämmittämään, kun tätä rauhassa nautiskelee. Viimeisen päälle huippu hyvä jälkiruokaolut. Paras olut tähän mennessä.

Ostanko jatkossa: Kuusi pulloa odottaa kellarissa, mutta lisää ostan kun tulee taas saataville.

Mistä: Poistunut Alkon valikoimasta eli tällä hetkellä ei oikein saa mistään.

Olutopas.info pisteeni: 47/50

3 kommenttia:

 1. Äijällä on kyllä tatsia tuohon kirjoittamiseen. Kattava ja tarkka arvostelu. Pitäs itekin tuommosta päästä maistelemaan, vaikkakin taitaa olla hyvin vaikeeta.

  Miinusta on tosin pakko antaa väärän joukkueen paidasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän hyvistä juomista voi kuin kirjoittaa hyviä juttuja:) Kiitokset kehuista. Suosittelen kyllä maistelemaan jos ja kun #satanen sattuu tulemaan vastaan.

   Mitä se Barca fani siellä huutelee;) Minun paitahan on juuri se oikea ja sulla Kime on väärä sinipunapaita :D

   Poista
 2. En kyllä ymmärrä kuinka joku voi tykätä näistä perkuujätteille maistuvista oksennuksista...

  VastaaPoista