perjantai 17. toukokuuta 2013

Nokian Keisari EloWehnä 4,7%

Nokian Keisari EloWehnä 4,7%

Olutopas.info - Arvio

Yleistä: Kesä ja kärpäset alkavat olla ovella ja meillä muurahaiset ovat vallanneet koko kämpän, joten on aika kaivella kesäjuomat kehiin. Vehnäoluet ovat juuri sopiva kesäinen juoma ja tästäkin viljalajikkeesta tehtyjä oluita löytyy pilvin pimein. Tyylilajeja on laidasta laitaan, joten valikoimaa ja variaatioita löytyy. Kun aloitamme puhumaan vehnäoluista, niin ensimmäisenä mieleen tulee se ns. ”perusvehnis” eli Hefeweizen, joka on suodattamaton, samea vehnäolut ja suurin osa esimerkiksi maitokauppojen vehnäoluista ovat tätä tyyliä. Maitokauppojen 4,7% raja tekee kuitenkin hallaa tällekin oluttyylille, jossa parhaimmat yksilöt ovatkin pikkusen reilussa 5 %:n paikkeilla.

Tämä maistelussa oleva suomalainen Hefeweizen onkin hyvin toimiva maitokauppavahvuinen vehnis. Hinnaltaan tämä on ehdottomasti paras maitokaupan vehnäolut. Tässä onkin tarkempaa infoa asiasta kollegani Reittausblogista.

Sanotaanpa kuitenkin näin, että hinta on pikkusen yli kaksi euroa, joten ei todellakaan huono hinta näinkin toimivasta vehnäoluesta. Maistelussa oleva Nokian Panimon valmistama Keisari EloWehnä on nykyisin lähes poikkeuksetta jääkaapissani. Poikkeuksena onkin se, että jos olen ehtinyt kaikki juoda, enkä päivittää jääkaapin saldoa. Itselleni nämä vehnäoluet maistuvat ympärivuoden, mutta jakauma on yleensä seuraava. Vaaleat vehnäoluet maistuvat tälleen lämpimällä kelillä eli esim. Weihenstephaner Hefeweissbier ym. ovat loisto juomia aurinkoisella takapihan terassilla istuessa tai jotain kunnon grilliruokaa kärtsätessä. Tummemmat vehnäoluet esim. Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus ovatkin kylmien talvisten iltojen lämmikkeitä.

Tätä nokialaista sai ennen myös Alkon valikoimasta ja siinä oluessa prosentteja oli 5,3%, joka onkin optimaalinen kyseiselle tyylille. Tämä Alkon EloWehnä onkin hieman parempi, mutta sen valmistus on lopetettu ja yksittäisiä pulloja saattaa vielä Alkon hyllyiltä löytyä. Mennäänpäs sitten tutkailemaan tätä EloWehnää.

Panimo: Nokian Panimo

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,7 %

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu reilu kuohkea vaahto, joka kuitenkin karkaa siitä melko nopeasti jättäen hieman pitsiä lasin reunoille. Samea oranssin värinen olut.
Tuoksu: Tuoksu on makean hedelmäinen ja tyylille ominainen banaani on vahvasti esillä. Hiivakin tuntuu tässä nenään melko sopivasti.

Maku: Maussa banaani ja hiiva tulevat myös vahvasti esille. Vehnä ja mausteisuus ovat mukana maussa.

Tuomio: Maultaan ja hinnaltaan paras kauppojen vehnäolut ja tykkään erittäin paljon. Erittäin raikas ja nautinnollinen lämpimän kesäpäivän janonsammuttaja, joka toimii kyllä talvellakin. On tullut testattua monesti. Hienoa työtä Nokian Panimolta taas kerran.

Ostanko jatkossa: Tulen aina ostamaan ja kun kävin jääkaapista katsomassa, niin näyttääpä olevan tämän hetkinen saldo kolme tölkkiä.

Mistä: Tämä löytyy lähes kaikista maitokaupoista ympäri maata.

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Kolme sanaa: Paras maitokaupan vehnis


Ps. Mikä erikoisinta tässä oluessa, niin kahdessa vaaleat laakerit testissä mukana ollut isäni (KalaHarri), niin tykkäsi erittäin paljon tästä oluesta, kun Jaska Vaaleilla Laakereilla Osa1:n jälkeen annoin maistella. Perskeles imas koko toisen tölkin :)

Huom. Kuva antaa hieman väärin käsityksen oluen värityksestä, joten oikea väri selviää, kun hakee kaupasta tölkin ja katsoo.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä. Upea vehnäolut maitokauppa vahvuisena. Suosittelen maistamaan ja suosin myös vehnäoluita ympäri vuoden. Hieno tuotos Nokian panimolta

    VastaaPoista