lauantai 4. toukokuuta 2013

Tuliaiset Jaskalle: Malesian ja Singaporen seitsikko

Tuliaiset Jaskalle: Malesian ja Singaporen seitsikko

Isäukkoni (Jaska vaaleilla laakereilla jutusta tuttu KalaHarri) kävi tuossa pari päivää sitten kyläilemässä täällä Joensuussa ja toi mukanaan pussillisen kaljaa. Hän kävi heittämässä muutaman päivän reissun Malesiassa ja Singaporessa, jossa pääpainona oli purjekalojen kalastelu. Siinä sivussa hän poimi sitten mulle seitsemän erilaista oluttölkkiä. Kumpikaan näistä maista ei mitään huippuolutmaita, mutta kyllähän ne siellä jonkinlaista bisseä juovat. Malesiassa vallitsee kahden suuren oluenvalmistajan ympärillä lähes koko olutkulttuuri. Carlsberg Malaysia on toinen näistä suurista ja valmistaa mm. seuraavia oluita: Perus Carlsberg, Carlsberg Gold, Carlsberg Special Brew, Asahi Dry ja Danish Royal Stoutia. Näistä tämä viimeiseksi mainittu on Ratebeer.com –sivuston mukaan Malesian paras olut. Harmi, ettei sitä tällä kertaa päässyt maistelemaan. Toinen suuri on GAB (Guinness Anchor Berhad), joka valmistaa seuraavia oluita: Guinness, Heineken, Tiger, Kilnenny, Paulaner jne… Tästä seitsemän oluen porukasta kaksi (Anglia Shandy ja Anchor Smooth) ovat  GABin käsialaa.

Singaporen olutkulttuuri lepää pääosin kaikkien tunteman Tiger Beerin ympärillä. Tigeria valmistaa APBL (Asian Pacific Breweries Limited), joka on osa suurta Heinekenia. Panimon ykköstuotteita ovatkin Tigerin lisäksi perusheinäkenkä, Anchor Smooth ja suomestakin löytyvä Bintang.

Kummankin maan oluiden tasosta kertoo se, että listojen kärkisijoilla majailevat Guinnessit ja Carlsbergit

 Tässä listat kummankin maan parhaista oluista from Ratebeer.com

Huom. Kaikki tuliaisena saadut oluet eivät ole valmistettu näissä kahdessa maassa.

Tässä on kokonaisuudessaan lista tuliaisoluista

Melko erikoinen kattaus. Neljässä oluessa alkoholiprosentit hipovat 15 prosenttia ja ovat sarjaa “viinalager”. Sitten kaksi normaalia lageria ja yksi limuolut, jossa prosentteja on yhden prosentin verran. En usko, että näistä mikään tulee olemaan makuelämys, mutta erittäin mielenkiintoisia ne varmasti ovat. Kiitokset isäukolle tölkeistä vielä tälleen blogin kautta.

Tässä vielä pientä nippelitietoa. Tiesittekö, että Tiger oluen takaetiketissä mainitaan Suomi?

"So you're just as likely to meet fellow Tiger-drinkers in the U.S. as you are in Finland, or the 70 other countries where Tiger Beer is savoured."Tähän vielä loppuun, että Jaska Vaaleilla Laakereilla osa2 on suoritettu ja julkaistaan lähipäivinä. Luvassa on ainakin irvistyksiä ja maistuvia oluita. Testiryhmään Jaskan ja KalaHarrin lisäksi liittyy Kiinasta Suomeen puolentoista vuoden tauon jälkeen palannut velipoikani.

5 kommenttia:

 1. Näyttää aika haasteelliselta setiltä. :D

  /Pils

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu jo 6 viikoa Singaporessaja olen oikein tyytyväinen olut tarjontaan en tavannut harria työ esteitä

   Poista
  2. On siinä haastetta kerrakseen saada nuo yli 10 potkuiset viinalagerit alas. Todennäköisesti eivät yllä samoissa prosenttiluvuissa olevien Barley Wine tai Imperiak Stouttien tasolle:)

   Poista
 2. Biisoni saanut sen verran ärjyt arvostelut, että melkein jo kiinnostaa noin pahan makunen olut. Molkosaniakin tykkäsin vedellä aluks vaan sen takia koska niin PAHAA.

  VastaaPoista
 3. Ainakin tuo Rocks Beer 14,9% Strong Lager veti aika sanattomaksi, kun maistelin sitä. En tiedä jännittääkö vai pelottaako enemmän maistella tuota Biisonia :)

  VastaaPoista