lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vakka-Suomen Hovikelpoinen JuhlaolutVakka-Suomen Hovikelpoinen Juhlaolut


Yleistä: Tämä maistelussa ollut Hovikelpoinen Juhlaolut on tämän kevään uutuuksia ja sen on valmistanut Vakka-Suomen Panimo turkulaisten K-supermarket kauppiaiden pyynnöstä. Kyseinen olut on luomutuote, joka ei kuitenkaan ole panimolta saamani tiedon mukaan mikään vedellä lantrattu LuomuPils. LuomuPils on 5,2 prosenttista ja panimolta kertoivat, etteivät sitä rupea laimentelemaan maitokauppamuottiin sopivaksi. 

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Luomua
Juhlavuoden kunniaksi Turun alueen K-supermarket kauppiaat tuovat markkinoille Hovikelpoisen Juhlaoluen. Vaalea luomu täysmallasolut on reilusti humaloitu raikas nautinto.

450 vuotta sitten vietettiin Katariina Jagellonican ja Juhana Herttuan renessanssihovissa Turun Linnassa sellaisia linnanjuhlia, joita ei tässä maassa ollut aikaisemmin nähty. Olutta juotiin ja Katariinan ansiosta hyvää ruokaa opittiin syömään haarukalla aikaisemmin kuin Englannin hovissa.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Tyyli: Jos en paljoa väärin veikkaa, niin Pilssiä tää on!?!

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Nelisenttinen vaahto, joka kestää noin pari minuuttia jättäen puolen sentin vaahdon oluen päälle. Väriltään tämä on kullankeltainen.

Tuoksu: Tuoksussa ruohoista raikasta humalointia ja mallasta.

Maku: Maultaan hieman makean maltainen, sopivasti humaloitu ja ruohoinen.

Tuomio: Ihan juotava peruspilssi ja en oikein löydä eroa tämän ja Prykmestar Pilsin välillä. Helposti juotava olut. Tää pitäs ottaa Prykmestar Pilsin ja Puijon kanssa rinnakkaisvertailuun, niin sais paremmin erot selville.

Ostanko jatkossa: En usko, että tulee ostettua.

Mistä: Saatavuus on valikoidut Turun alueen K-Supermarketit. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 28/50 (Yksi piste enemmän kuin Prykmestar Pils ja se tulee Luomusta)

Kolme sanaa: Turusta löytyvä peruspils

4 kommenttia:

 1. Onhan tässä katkeruutta enemmän kuin heidän Pilsissä.

  VastaaPoista
 2. Onko sama kuin LuomuHeikkilän Pils 4,5%. Se oli mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, että onko kyseessä sama kuin LuomuHeikkilä, mutta laitoin kysymyksesi eteenpäin ja ilmoittelen kunhan saan tiedon. Itse en ole tuota LuomuHeikkilää maistanutkaan.

   Poista
  2. Sain panimolta vastauksen, että kyseessä on eri tuote kuin LuomuHeikkilä. Hovikelpoinen juhlaolut on vaalea pils tyyppinen luomuolut, joka on valmistettu asiakkaiden toiveiden mukaan. Se on kuitenkin melko samanlainen kuin LuomuHeikkilä. Eikä kyseessä ole "laimennettu" LuomuPils

   Poista