lauantai 14. kesäkuuta 2014

BrewDog Hello My Name Is Päivi


BrewDog Hello My Name Is Päivi

Olutopas.info - Arvio 


Yleistä: Tässä on se kohta, kun pitäisi heittää kaikki Päivi –vitsit kehiin. Päivikännit yms, mutta jätetäänpä väliin ja keskitytään itse olueeseen. Skotlantilainen BrewDog on tehnyt lukuisia Hello My Name Is –sarjan oluita ja tämä Päivi oli suomalaisille valmistettu Double IPA. Tämän oluen valmistuksessa on käytetty mukana suomalaista tyrniä. Kävin ostamassa parit putelit tätä Päiviä Tampereelta, kun olin kesälomareissulla matkaamassa Porista kohti Jyväskylää. Ajattelin, että jos tätä ei mahdollisimman nopeasti hommaa itselleen, niin ilman jää.

Tyrniä olen aikaisemmin maistanut Rekolan Panimon ja Panimo Hiisin Kaksi Kotia –oluessa ja siinä tyrni oli saatu toimimaan mainiosti. Mennäänpäs katsomaan, että kuinka skotit on onnistuneet kahlitsemaan tämän loistavan marjan.

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,2 %

Kantavierre: 18,9 %

Katkerot: 51,0 EBU

Väri: 31,5 EBC

Humalat: Equinox-, Centennial-, Simcoe- ja Citra

Maltaat: Extra Pale ja Cara

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava olut, joka väriltään kirkas kultaisen kuparinen.

Tuoksu: Voimakasta sitrushedelmää, mäntymetsäistä humalaa ja marjaisuus tulee esille melko reilusti. Mallastakin on havaittavissa. Alkoholi tulee hieman esille. Marjaisuus hieman tökkii sieraimissa.Maku: Makeaa mallasta, sitrushedelmää ja hapanta marjaisuutta. Tyrni on hyvin esillä koko maisteluhetken ajan. Päivi on hyvin balanssissa.

Tuomio: Marjaisuus on erittäin reilua ja happamuutta riittää. BrewDog on saanut tähän Tupla IPAan hienosti esille tämän suomalaisen tyrnin. Tykkään normaalisti tyrnistä, mutta jotenkin marjaisa DIPA ei makuhermojani kihelmöi. Päivi on hienosti toteutettu olut ja tarjoaa juuri sitä mitä lupaa. Alkoholi tulee hieman esille ja jopa hieman häiritsee. Ei tyylilajinsa kärkikastia, mutta persoonallinen tapaus, joka kannattaa maistaa kun niitä vielä saa. Itseasiassa yllätyin, että tyrni tulee näinkin hyvin esille.

Mistä: Tampereelta Alkosta ostin.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Happaman marjaisa DIPA

Päivi turvallisessa kyydissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti