torstai 11. helmikuuta 2016

Alkon käsityöläisoluet 2016 - Stallhagen Beebock

Stallhagen Beebock

Stallhagenin Beebock on yhdistelmä ahvenanmaalaista hunajaa ja Bock –olutta. Kieltämättä voin sanoa, että tämä yhdistelmä kiinnostaa. Hyvä Bock on aina hyvä olut ja oikeissa määrin käytettynä hunaja toimii erittäin hyvin oluen mausteena. Kyseessä on Single hop –olut ja siinä on käytetty ainoastaan Chinook –humalaa. Sitäkin on olueen heitelty maltilliset määrät ja EBU:ja syntyy 16. Ennen oluen maistamista ajatuksissani pyöri, että tässähän voisikin olla nätti ruokajuoma. Katsotaanpas sitten olinko kuinka pihalla ajatukseni kanssa.


Panimo: Stallhagen

Maa: Suomi

Tyyli: Dunkler Bock

Voltit: 7,0  %

Kantavierre: 17,2 %

Katkerot: 16,2  EBU

Väri: 75,9 EBC

Humalat: Chinook

Maltaat: Pils, Münch, Crystal, Biscuit ja Musta mallas

Fiilikset:
Vaahtoa rakennellaan oluen päälle kolmen sormen verran ja kirkas punaruskea väritys.

Tuoksussa yrttistä vetoa ja ruohoista liitoa. Karamellista maltaisuutta yhdistettynä paahteeseen. Taustalle leijailee hunajaa.

Maultaan makean hunajainen, pehmeän paahteinen. Puhdas ja tasapainoinen Lager. Hunaja ei ole täysin selkeä elementti, mutta kyllä se sieltä pilkistää. Loppuveto pikkasen kuivattaa suuta. Sitruksisuutta ja ruohoisuutta löytyy. Pararuokien kanssa varmasti toimii loistavasti, mutta ilman ruokaa ei pääse täysillä oikeuksiinsa. Mukavan pehmeä Bock, jota kyllä mielellään hörppii.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti