sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Lopetan Olutposti.fi blogini kirjoittamisen

Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, että lopettaisin Olutposti.fi -sivustolla olevan toisen olutblogini ja nyt sitten lopulta päätin sen lopettaa. Aloitin kirjoittamaan kyseiseen blogiin huhtikuussa 2018 ja tänä aikana olen ehtinyt kirjoittaa sinne ainoastaan neljä juttua. Samalla mietin sitä, että jos saan joskus tehtyä hyvän jutun, niin mieluummin julkaisisin sen omassa JaskanKaljat -blogissani. Tämänkin takia juttuja ei vaan riitä kahteen olutblogiin.

Huom: Alla oleva asia ei liity lopettamispäätökseeni Olutpostin blogissa, vaan lopetuspäätökseni vaikuttava asia oli oma ajanpuute, jonka takia kahden olutblogin pitäminen ei mahdollista. Alla oleva kommentti liittyy asiaan jossa minusta oli kerrottu väärää tietoa. 
(huomio lisätty 24.9.2018 klo 13.28)

Eilen sitten viimein tulin tähän lopetuspäätökseeni, kun kuuntelin jotain Jano-podcastia, jossa Olutpostin porukka puhui olutblogeista. Itsekin sitten pääsin osaksi kyseistä julkaisua, jossa eivät faktat olleet oikein hallussa. Siinä Olutpostin päätoimittaja otti JaskanKaljat -blogini esimerkkinä klikkiotsikot -aiheessa ja puhui kirjoittamastani jutusta, jossa toin julki Hartwallille esittämiäni kysymyksiä. Tässä linkki blogijulkaisuun.

Tässä jutussa toin esille kysymykset, joita olin kysynyt Hartwallilta, enkä saanut niihin vastausta. Se virheellinen tieto edellä mainitussa podcastissa oli, että Olutpostin päätoimittaja sanoi, että esitin kysymykset, Hartwall vastasi niihin, enkä sitten niitä vastauksia julkaissut. Julkaisin kysymykset 27.10.2017 ja vastaukset julkaisin 31.10.2017. Tästä asiasta kerroin välittömästi kyseisessä julkaisussa, että olen saanut vastaukset ja tulen julkaisemaan ne ja myöskin julkaisin. Pidin myös ihmiset ajan tasalla sosiaalisessa mediassa, että olen saanut vastaukset ja tulen ne myös julkaisemaan.

Minua ei haittaa, että olen esimerkkinä, mutta jos ei ole faktat hallussa, niin silloin kannattaa vain olla hiljaa. Kyseisessä podcastissa puhuttiin ja naureskeltiin myös sille, etten osaa kirjoittaa Suomea. Tämä ei minua haittaa, koska sehän on täysi fakta. Jos minut mainitaan jossain niin silloin on turha heittää randomilla vähän sinnepäin, vaan silloin puhutaan faktoilla.

Vaikuttiko Podcast -kommentti osaltaan lopettamispäätökseen?
Kyseisellä kommentilla ei ollut juurikaan vaikutusta lopettamispäätökseen, mutta sen kommentin jälkeen oli vieläkin helpompi luopua kirjoittelusta Olutpostissa. Haluan myös sanoa, ettei minulla ole mitään ketään Olutpostin ihmisiä vastaan, vaan en tykkää, että minusta puhutaan väärää tietoa. Haluan siirtyä Olutpostin bloggailusta sivuun ja he voivat halutessaan löytää tilalle sellaisen kirjoittajan, jolla on enemmän aikaa ja taitoa kirjoittaa heille.

Olutjutut jatkuvat täten täyspainoisesti täällä www.jaskankaljat.fi -sivustolla ja tietenkin otan vastaan mielenkiintoisia yhteistyökuvioita jos sellaisia on jollain tarjota! Kippis!

Ps. Ja kaikkea hyvää Olutpostille ja kiitoksia. Tulen jatkossakin lukemaan heidän juttujaan, en vaan itse koe olevani henkilö, joka sinne niitä kirjoittaa.

6 kommenttia:

 1. Herneet nenään heti arvostelusta! Hienoa Jaska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Bisseguru!
   Tervetuloa takaisin kommentoimaan.
   Ei tässä arvostelusta herneitä oteta nenään, jonka varmaan ymmärtäisi jos lukisi kunnolla. Arvostella saa ja pitää, mutta ei silloin jos ei ole faktat kunnossa. Arvosteluthan tuossa olivatkin oikein kohillaan eli ei niistä ole minulla mitään syytä nöksähtää.

   Loppujen lopuksi tässä on kyse siitä, että minulla ei ole aikaa kirjoittaa olutjuttuja kuin tänne, joten parempi siirtyä sivuun.

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin syysi lopettaa toi blogi, itse teen samoin, tosin hieman eri syistä. Pieni korjaus kuitenkin sallittakoon. Anikó Lehtinen on kyllä printtipuolen päätoimittaja, mutta jäi nettilehdestä sivuun, ja sitä pyörittää nyt Cyde Hyttinen. Tokkopa sillä sinänsä mitään väliä on, mutta ajattelin nyt kuitenkin mainita, jos ja kun kyseinen tieto ei ole levinnyt kovin laajalle.

  VastaaPoista
 3. Hei Jaska,

  Kiitos palautteestasi. Olen todella pahoillani jos olen vahingossa ollut huomaamatta vastaustasi caseen, johon viittasin podcastissa. Olin väärässä, kahlasin blogisi läpi ja huomasin että olit laittanut vastineen. Olen siis hyvin pahoillani, että kerroin väärää infoa. Koska blogiasi on käytetty väärin esimerkkinä, poistamme kohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anikó,
   Kiitoksia vastauksesta ja asia on kaikin puolin kunnossa.

   Poista