maanantai 28. tammikuuta 2019

Olutmatkalle Belgiaan Jaskan kanssa

Belgialla on yksi maailman rikkaimpia kulttuureja, kun puhutaan oluen valmistamisesta. Nyt Teillä JaskanKaljat -olutblogin lukijoilla on mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan tämän hienon olutmaan elämyksiä. Ensi kesänä olen lähdössä Belgiaan ja haluan juuri sinut mukaani tälle matkalle. Toimin oppaana tällä kuusi yötä kestävällä matkalla. Tässä alla on hieman infoa mitä reissulla mm. koetaan. Jos kiinnostuit ja sinulla asettuu kesälomat ajalle 29.6. – 5.7.2019, niin laitahan minulle sähköpostia osoitteeseen jaska@jaskankaljat.fi ja saat lisää infoa asiaan liittyen.

Tässä on edellisen reissun fiiliksiä!
Jaska reissussa: Belgia 2018 – Belgian Beer Tours osa 1
Jaska reissussa: Belgia 2018 – Belgian Beer Tours osa 2
Jaska reissussa: Belgia 2018 – Belgian Beer Tours osa 3
Jaska reissussa: Belgia 2018 – Belgian Beer Tours osa 4


Reissu sisältää ainakin 8 panimovierailua ja matkaamme minibussilla paikasta toiseen. Elämysmatka aloitetaan Mechelenista, jossa majoitumme Het Anker -panimon hotellissa. Siinä onkin heti alkuun hyvä käydä panimovierailulla. Seuraavana päivänä ”aamupalaksi” hieman hapanta eli In The Verzekering Tegen de Grote Dorst (In the Insurance against Great Thirst) -pubiin, josta löytyy yksi maailman laajimmista gueuze ja kriek -valikoimista koko maailmassa. Viihtyisä pikkupubi, jossa hienoja juomia voi nauttia rennossa ilmapiirissä. Iltapäivällä lounaan jälkeen siirrymme viettämään aikaa Bierpassio Festivaleille.

In The Verzekering Tegen de Grote DorstHet Anker -panimoravintola


Kolmanteen päivään kuuluu kolme panimovierailua Dupont Brewery, De Ranke ja Alvinne.

Neljäs päivä aloitetaan panimovierailulla St. Bernardus -panimolla ja siitä sitten lounaalle Abbey of Westvleterenin vieressä sijaitsevassa In de Vrede -kahvilassa. Siellä voit lounaan kaverina maistaa kaikki kolme Westvleterenin olutta ja ostaa mahdollisesti mukaasi vaikka parikin sixpäkkiä tätä kuuluisaa olutta. Iltapäivällä sitten tutustumme Brewery De Plukkerin toimintaan.
Viides päivä sisältää kaksi panimoa, jotka ovat aivan siellä parhaimpien panimoiden joukossa (tämä on oma ja monien muidenkin ihmisten mielipide). Aloitetaan De Struise -panimon vierailulla ja siitä siirrymme vaikuttavan näköisen Rodenbachin tammitynnyreiden ympärille. Ilta vietetään tutustuen Bruggen olutravintoloihin.


Kuudes päivä on vapaapäivä ja se vietetään kuvan kauniissa Bruggessa. Hevoskärryajeluita tai veneajeluja kanaalissa. Janon yllättäessä hotellin läheltä löytyy kaksi panimoa, joilla voi käydä vierailulla. De Halve Maan ja Bourgogne des Flanders tarjoileva panimovierailuja halukkaille hyvin edulliseen hintaan.
Reissun viimeinen päivä on sitten lambic-päivä. Lounas 3 Fonteinen Lambik-O-Droomissa, josta löytyy silmiä hivelevä valikoima tämän hienon panimon oluita. Tässä listaa mitä esimerkiksi voi maistella.

Unohtumaton reissu on hyvä päättää Cantillonin panimolle, jossa nautitaan reissun viimeiset lambicit ja sanotaan hyvästit tälle mahtavalle olutmaalle. Reissuun sisältyy paljon muutakin, mutta niistä lisää sitten kiinnostuneille. Osallistujamäärä on rajallinen, joten nyt kannattaa nopeasti ruveta laittamaan kesälomahakemukset eteenpäin. Tämä tulee olemaan sellainen reissu, jonka muistat ikäsi.4 kommenttia:

 1. Moron Onkos tiatoo missä hintaluokassa pyöritään reissun suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   Reissu maksaa 1200 €/hlö ja siihen sisältyy 6 hotelliyötä, 6 aamiaista, 5 lounasta, 2 illallista, 8 panimovierailua ja kaikkiin siirtymiin minibussin. Tämän lisäksi siihen sisältyy suomenkielinen opas (minä).

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta. Laitetaan hautumaan ;)

   Poista
 2. Unohtumaton elämys tai sitten et muista mittää. Mutta varmasti hauskoo riittää.

  VastaaPoista