torstai 27. kesäkuuta 2019

Hangaround & Nobody olutnelikko


Hangaround & Nobody olutnelikko

Tämä jyväskyläläinen kotipanimo on jo useamman kerran ollut mukana myös meikäläisen blogijutuissani. Onhan nämä mestarit jo tehneet useamman kaupallisen oluenkin, joten eivät ehkä kuitenkaan ole enää mitään pelkkiä harrastelijoita. Heiltä on tullut muutamia kaupallisia tuotteita, joten oluenystävät ovat mahdollisesti päässeetkin heidän makuihinsa kiinni. Tämä on hieno asia, koska kyllähän ne panimot nousevat juuri kotiolutharrastamisen kautta. 

Tällä kertaa minulle saapui lähetys, jossa oli neljä erilaista putelia.

Olutnelikko:
40250 (2019 Edition), jossa humalien puolelle tehty muutosta. Valmistuspaikkana UG Brewery.

40740 Sturdy Edition DDH DIPA ja tämän ensiesiintyminen tapahtui vastikään Olutsatama –tapahtumassa. Olut on valmistettu Panimoyhtiö X:lla.

Ryemember Vienna Remix, joka on koe-erä ja toimi yllämainitun 40740:n alustavana pohjana.

Orange Is The New Black, joka on dark ale appelsiinitwistillä ja valmistuspaikkana UG Brewery.

Lähdetäänpäs käymään oluita läpi. Mitä aikaisempiin kokemuksiin tulee, niin eipä ole ollut herrojen juomissa moittimista.


Panimo: Hangaround & Nobody Brewing

Panimon sivut: https://hnbrewing.fi/

Maa: Suomi
---

Hangaround & Nobody Brewing 40250 (2019 Edition)


Valmistuspaikka: UG Brewery

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,5 %


Fiilikset:
Tuore humalan pellettinen tuoksu. Sitruksista hedelmää. Mallaspuoli pehmentää ja tukee.

Makumaailma on kyllä huumaavan hyvä. Sopivasti purevaa greippistä humalaa. Mallasrunko hyvin tukemassa reilua humalointia. Taustalla yrttisyyttä kuin heittäs Mynthonin suuhun. Taattua laatua taas kerran.
--

Hangaround & Nobody Brewing 40740

Valmistuspaikka: Panimoyhtiö X

Tyyli: Double IPA

Voltit: 7,7 %


Fiilikset:
Tuoretta hedelmäistä humalaa ja taustalla karamellisuus. Hyvä tasapaino.

Hedelmäkarkkinen ja tasapainoinen makumaailma, jossa hieman kirpeyttä. Lopputuntuma karamellisen makea. Mitä enemmän tätä maistelee, niin huomaa miten alussa tuntunut tasapaino alkaa hälvetä ja meininki jatkuu voimakkaalla humalarintamalla. Erittäin piristävä tupla IPA.
--


Hangaround & Nobody Brewing Ryemember Vienna Remix

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,4 %


Fiilikset:
Tuoksussa kukkaisuutta, yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä. Hyvä aromien balanssi, eikä mitään hyökkäile sieraimiin.

Lempeä suutuntuma, jossa hiilihappotaso melko kevyen oloista. Jopa vaatisi hieman enemmän hiilihappoja. Makumaailma on mallaspainotteinen ja loppua kohti humaloinnistakin saa snadisti potkua irti. Vienna on selkeä elementti, jonka toimivuutta hieman epäilen. Tuo mukanaan karamellisuutta ja pähkinäisyyttä, mutta ei ehkä kuitenkaan sellaisella tavalla, kuin tämän tyylisessä oluessa olen tottunut maistamaan. Jotenkin en saanut tästä oluesta oikein kiinni, vaan jäi itsellä sellaiseksi jonka nopeasti unohtaa.
--Hangaround & Nobody Brewing Orange Is The New Black

Valmistuspaikka: UG Brewery 

Tyyli: Dark Ale

Voltit: 5,5 %


Fiilikset:
Tuoksussa on paahteisuus pääroolissa. Taustalla appelsiinin kuorta juuri sopivasti. Pyörittelemällä tulee esiin makeutta. Hieman vetää tunkkaiseksi.

Siinä missä tuoksu jätti hieman tunkkaisen olemuksen, niin maku ei sitä ole. Greippisen sitruksinen ja hivenen yrtteihin päin taittuva. Suuhun jää pyörimään tuore greippi. Paahteisuus mietoa ja tulee nätisti koko maistelun ajan esille. Pirteä makumaailma, josta tykkäsin erittäin paljon. Itselle dark ale/Black IPA -hommat on sellainen punainen vaate, mutta tämä olut osoitttaa, että on sielläkin hyviä juttuja.Yhteenveto: Hangaround & Nobody tekee kerta toisensa jälkeen hyviä oluita ja toki krediittiä myös UG Breweryn ja Panimoyhtiö X:n suuntaan. Tästä neljän oluen setistä löytyi kolme erittäin hyvää olutta ja sitten tämä heidän Ryemember Vienna Remix oli sellainen väliinputoaja, joka helposti unohtuu. Vahva suositus Hangaround & Nobodyn tuotteita kohtaan, kun niitä vaan jossain näette. Apua löytämiseen tämän linkin takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti