maanantai 27. tammikuuta 2020

Kapteeni Honkavuoren Kana-Pekoni-Cheddar-Burger

Sitä ei varmaan minun tarvitse mainita, että hampurilaiset ovat lähellä sydäntäni, koska niitä vähän väliä näkyy omissa postauksissani. Heinäkuussa 2015 kehittelin reseptin, jossa jauhelihataikina marinoidaan vehnäoluessa. Lopputuloksena oli normaalia pihviä huomattavasti mureampi ja mehevämpi pihvi. Tämän jälkeen olen useammankin kerran tehnyt tällä reseptillä burgereita. Nyt olikin sitten tarkoitus lähteä hieman samalla teemalla, mutta pihvinä toimi Naapurin Maalaiskanan maustettu kanapihvi ja oluena käytin Panimo Honkavuoren Kapteeni Honkavuori -olutta. Hampurilaisen yksi tärkeimpiä asioita on, että välistä löytyy laadukasta juustoa. Juustona tällä kertaa Jukolan Juusto Aito Cheddar Vintage. Lisukkeena lohkoperunat. Nyt sitten eiku vaan reseptin kimppuun.

Kuva: Panimo Honkavuori


Oluen maku:
Karamellinen, yrttisen humalainen ja loppua kohti greippinen olut.


Hampurilaisen ainekset:


Pihvi:

  • 1 pkt Naapurin Maalaiskana Maustettu Kanapihvi
  • 2 dl Panimo Honkavuori Kapteeni Honkavuori -olut

Lisukkeet:
  • Jukolan Juusto Aito Cheddar Vintage
  • Punasipuli
  • Pekoni
  • Tomaatti
  • Salaatti
  • Paholaisen hillo
  • Sriracha

Lohkoperunoiden ainekset:
  • Perunoita
  • Suola
  • Paprikamauste
  • Rypsiöljy

Hampurilaisen valmistusohje:

1.    Asettele pihvit vuokaan ja kaada olut pihvien päälle.
2.    Laita jääkaappiin marinoitumaan ja anna olla vähintään kolme tuntia.
3.    Välillä käännä pihvejä.
4.    Paista pihvit pannulla kypsäksi ja laita folion sisään muhimaan noin 15 minuuttia.
5.    Pilko lisukkeet.
6.    Laita pekonit pellille uuniin paistumaan.
7.    Lisää pellille pihvit ja aseta reilu siivu juustoa pihvin päälle.
8.    Ota pois uunista, kun pekoni on kevyesti rapea ja juusto on hieman sulanut pihvin päälle. Älä sulata liikaa, koska kyseisen juuston hieno rakenne menee pilalle.
9.    Kasaa hampurilainen.





Perunoiden valmistusohje:

1.    Pese perunat hyvin.
2.    Pilko ne lohkoiksi.
3.    Keitä vedessä 10 minuuttia ja sen jälkeen valuta vesi pois.
4.    Pyöräytä öljyssä ja laita pellille uuniin kypsymään 200 asteessa.
5.    Kypsennä uunissa rapeiksi ja sen jälkeen mausta.



Asettele perunat ja hampurilainen lautaselle, avaa Panimo Honkavuoren Kapteeni Honkavuori, kaada se lasiin ja nauti ateriasta. Hyvää ruokahalua.


Lisää olutruokareseptejä tästä linkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti