tiistai 1. joulukuuta 2020

Pien Olutjoulukalenteri 2020: Luukku 1 - Garage How & Why

Garage How & Why

Vuoden 2020 olutjoulukalenteri hommat starttaa tästä ja tälläkin kertaa tulen availemaan & maistelemaan Pien Shop & Barin olutjoulukalenteria. Ensimmäisen luukun takaa löytyy barcelonalaisen Garage Beer Companyn How & Why -niminen IPA. Olut on humaloitu kolmikolla Simcoe, Mosaic ja Palisade. Panimon sivuilla oluesta oli maininta, että kyseessä on pelottavan juotava IPA. No sepäs passaa!

Tänä vuonna mukana arvioissani on myös videomateriaalia ja jokaisesta oluesta on luvassa lyhyt video, jossa ensipuraisu ja ekat fiilikset oluesta. Täällä blogissa sitten luvassa arvio kokonaisuudessaan. Alla ensimmäinen video.

Lisäys: Tämä olutjoulukalenteri on ainut paikka, mistä kyseisen oluen saa tällä hetkellä Suomesta!Ensipuraisu videolla:


Panimo: Garage Beer Company


Panimon sivut: https://www.garagebeer.co/en

Maa: Espanja

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: EBU

Humalat: Simcoe, Mosaic ja Palisade

Maltaat: Extra Pale Pils, Malted Oats, Flaked Oats, Malted Wheat, Dextrin


Fiilikset:
Tuoksusta tulvahtaa trooppinen hedelmä ja sitruksisuutta. Onhan täällä myös yrttejä. Mallaosasto pehmeän puoleista ja vehnä & kaura mukavasti pehmentelee.

Makujen osalta ollaan hyvässä tasapainossa. Trooppinen hedelmäisyys on hallitsevin elementti ja sitä vehnä & kaura mukavasti tukevat pehmentäen. Sitruksisuutta tulee esiin vähitellen, mutta se ei ole mitenkään erityisen voimakasta. Ripaus myös yrttisyyttä. Garage Beer Companylta taas kerran hieno olut ja kova startti tälle kalenterille. Panimo lupaili, että kyseessä olut jossa pelottava juotavuus ja olivat aivan oikeassa. Näitä pystyisi helposti kippaamaan useammankin tölkin, koska ei kyllä töki millään tavalla.


Mistä: Saatu. Olut kuuluu Pien Olutjoulukalenteriin vuodelle 2020.

 

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät trooppisesta hedelmästä ja hyvin juotavasta oluesta.


Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50Ei kommentteja:

Lähetä kommentti