torstai 10. joulukuuta 2020

Pien Olutjoulukalenteri 2020: Luukku 10 – Duckpond Black And Blue

Duckpond Black And Blue

Kymppiluukku piti takanaan ruotsalaisen Duckpond Brewingin Black And Blue -nimisen oluen. Olut on mustaherukalla ja mustikalla höystetty berliner weisse. Duckpond Brewing tunnettiin aikaisemmin nimellä Mikrofonbryggerit ja olen kyllä muutaman oluen heiltä maistanut.


Viime vuoden kalenterissa oli 18. luukussa Tizzle Tazzle ja se edusti tätä samaa tyylilajia. Siinä mukana oli mustikoita, mustaherukoita, vadelmia ja tuoreita yrttejä. Viime vuoden kalenterissa oli myös Wizard Puppethead 13. luukun takana ja siinä berliner weissessa oli vadelmaa ja mustaherukkaa.


Näyttäisi Duckpond tykkäävän mustaherukasta :)


Ensipuraisu videolla:


--
Panimo: Duckpond Brewing

Panimon sivut: www.duckpondbrewing.com

Maa: Ruotsi

Tyyli: Berliner weisse

Voltit: 4,5 %Fiilikset:
Tuoksu on kyllä houkuttelevan marjainen. Makean puoleista mustaherukkaa, kuin voimakkaasti sokeroitua mustaherukkamehua. Mustikat tulevat esiin taustalta. Happamuus häviää mustaherukan hapokkuuden taakse.

Alku lähtee lempeästi marjat edellä ja mustikka ottaa roolia. Siitä sitten mustaherukan hapokkuuden kautta happamuuteen. Prosentteihin nähden yllättävän täyteläinen ja paksuhko. Loppua kohti kääntyy lempeämpään suuntaan. Oma suosikkini Duckpondin berliner weisseista. Mukavan lempeä marjamehu, missä ei ole mitään turhaa. Mustikka ja mustaherukka toimivat hyvin yhdessä.


Mistä: Saatu. Olut kuuluu Pien Olutjoulukalenteriin vuodelle 2020.Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät täyteläisestä mustaherukkamehusta.Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50Ei kommentteja:

Lähetä kommentti