Tietoa

Mistä JaskanKaljat löytyy:

Mikä on JaskanKaljat blogi?
JaskanKaljat blogi on joensuulaisen olutnautiskelijan olutblogi. Tällä hetkellä erilaisia maistettuja oluita on noin 7000. Kirjoitan blogissani mm. olutarvioita, olutsuosituksia (Jaska suosittelee), panimoartikkeleja (suomalaiset panimot –tutuksi) ja kaikkea muuta näihin oluisiin liittyviä juttuja. Blogin päätarkoituksena on tarjota lukijoille mahdollisimman monipuolinen lukukokemus oluiden maailmaan. Blogissani on näkyvillä myös TOP10 –listaniOluiden arvioinnit on tehty pilke silmäkulmassa ja olutlasi huulilla. En ole ammattilainen oluiden arvioinnissa, kuten en myöskään juttujen kirjoittelussa, mutta intoa asiaan liittyen löytyy näidenkin edestä. Tämä blogihan on äidinkielenopettajien painajainen kaikkine kirjoitus- ja yhdyssanavirheineen. Olisi pitänyt paremmin kuunnella äikän tunneilla, mutta se on myöhäistä nytten harmitella. Tekstiä syntyy ja hälläväliä virheistä.

Blogini päätarkoituksena on taistella bulkkioluita vastaa ja tarjota uusia hienoja olutkokemuksia kaikille oluiden ystäville. Tarkoitus on pelastaa mahdollisimman monta sielua bulkkiolut helvetistä ja tuoda heidät hienojen oluiden taivaaseen! <- no joo! meni hieman yli :)

Blogissani käytetyt valokuvat on pääasiassa itseni ottamia tai niihin on saatu lupa kuvan omistajalta. Jos lupaa ei ole kysytty, niin silloin kuvatekstiin on merkitty kuvan lähde.

 
Kuka on Jaska?
Olen 33 -vuotias olutnautiskelija nimeltä Jaakko Matikainen. Synnyin vuonna 1985 Joensuussa ja kiertelin lähikuntia vuosikaudet ja asuin myös Kuopiossa reilut viisi vuotta, kunnes palasin takaisin Joensuuhun. Oluensekakäyttäjä vuoteen 2010 asti ja sitten tuli raja vastaan paskan kaljan juomiselle. Siitä lähtien olen vierottanut itseni pois bulkkioluesta ja teen kaikkeni pelastaakseni muutkin tältä ”taudilta”. Reilun seitsemän vuoden aikana olen päässyt maistelemaan lukuisia hienoja oluita ja samalla kaavalla olisi tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

 
James Watt ja Jaska
Olutblogi esikuvani:
Olen jo pitemmän aikaa lukenut erilaisia olutblogeja, mutta kaksi olutblogia nostan ylitse muiden. Ensimmäisenä on Reittausblogi, jota kirjoittaa Harri Metsäjoki. Harrin arviot ovat ylitse muiden ja hän löytää jokaisesta oluesta, niin paljon kaikenlaista, että tällaiselle minun kaltaisella harrastelijalla tulee olo, kuin pelaisi puulaakijoukkueella Mestareiden Liigassa. Hienot kuvat ja ammattitaitoiset olutarviot tekevät tästä blogista maamme parhaan olutblogin. 
 
Kaverikuvassa Harri Metsäjoki ja Jaska
Toinen mainitsemisen arvoinen olutblogi on täysin erilainen, kuin Reittausblogi. Kyseessä on Ari Juntusen kirjoittama Arde Arvioi. Tässä blogissa ei keskitytä hienoihin kuviin, eikä käydä oluen kaikkia sivuaromeja läpi, vaan kerrotaan suoraan, että onko olut hyvää vai huonoa. Arden lyhyet, mutta ytimekkään arviot ovat mielenkiintoisia lukea, koska niistä kumpuaa herran vuosikymmenien kokemus oluiden parissa. Kukaan ei puske samalla tahdilla olutarvioita blogiinsa, kuin Arde. Arden blogissa on myös muita arvioita, kuin olueeseen liittyviä ja itse tykkäänkin hänen kirjoittamista jalkapallopeliraporteista.

Näitä kahta olutblogia pidänkin omina esikuvinani, vaikka blogini ei täysin muistuta kumpaakaan. Näillä kahdella jätkällä on homma hyvin hallussa ja jos joskus pääsen edes lähelle tätä, niin olen enemmän kuin tyytyväinen.
 
Kaverikuvassa Stewart Bowman ja Jaska
Mistä tulee blogin nimi?
Kun lähdin työstämään ajatusta omasta olutblogista, niin täytyihän blogille keksiä ensiksi nimi. Pyörittelelin päässäni omia vaihtoehtoja ja taisin niitä myös paperille kirjoitella. Tarkoituksena oli yhdistää oma nimi ja blogin idea. Jaakonolut blogi ei tietenkään käynyt mielessä, koska se olisi ollut melko tylsä nimi blogille. Ryhdyin työstämään lempinimen ympärille eli kehiin Jaska ja sitten siihen kokeiltiin olut, bisse yms. muut tästä juomasta käytettävät nimitykset. Sitten tuli mieleen kalja. Kaljahan ei varsinaisesti ole synonyymi oluelle vaan viittaa enemmän kotikaljaan ja muihin alle 3 prosenttisiin samantapaisiin juomiin. Kalja sana tuntui sopivan mainiosti blogin nimeksi, koska kyseessä ei ole mikään vakavasti väännetty täysin virallinen blogi, niin nimessä kalja toimii pienenä vitsinä ja samalla kannanottona.