Tietoa

Mistä JaskanKaljat löytyy:


Mikä on JaskanKaljat blogi?
JaskanKaljat blogi on joensuulaisen olutharrastajan olutblogi. Vuosien varrella on tullut maistettua noin 7000 – 8000 erilaista olutta. 

Kirjoitan blogissani mm. olutarvioita, olutsuosituksia (Jaska suosittelee), panimoartikkeleja (suomalaiset panimot –tutuksi) ja kaikkea muuta näihin oluisiin liittyviä juttuja. Blogin päätarkoituksena on tarjota lukijoille mahdollisimman monipuolinen lukukokemus oluiden maailmaan. Blogissani on näkyvillä myös TOP10 –listaniOluiden arvioinnit on tehty pilke silmäkulmassa ja olutlasi huulilla. En ole ammattilainen oluiden arvioinnissa, kuten en myöskään juttujen kirjoittelussa, mutta intoa asiaan liittyen löytyy näidenkin edestä. Tämä blogihan on äidinkielenopettajien painajainen kaikkine kirjoitus- ja yhdyssanavirheineen. Olisi pitänyt paremmin kuunnella äidinkielentunneilla, mutta se on myöhäistä nytten harmitella. Tekstiä syntyy ja hälläväliä virheistä.

Blogini päätarkoituksena on taistella bulkkioluita vastaa ja tarjota uusia hienoja olutkokemuksia kaikille oluiden ystäville. Tarkoitus on pelastaa mahdollisimman monta sielua bulkkiolut helvetistä ja tuoda heidät hienojen oluiden taivaaseen! <- no joo! meni hieman yli :)

Blogissani käytetyt valokuvat on pääasiassa itseni ottamia tai niihin on saatu lupa kuvan omistajalta. Jos lupaa ei ole kysytty, niin silloin kuvatekstiin on merkitty kuvan lähde.

 
Kuka on Jaska?
Oluiden arvioinnit on tehty pilke silmäkulmassa ja olutlasi huulilla. En ole ammattilainen oluiden arvioinnissa, kuten en myöskään juttujen kirjoittelussa, mutta intoa asiaan liittyen löytyy näidenkin edestä. Tämä blogihan on äidinkielenopettajien painajainen kaikkine kirjoitus- ja yhdyssana. Olen 35 -vuotias olutnautiskelija nimeltä Jaakko Matikainen. Synnyin vuonna 1985 Joensuussa ja kiertelin lähikuntia vuosikaudet ja asuin myös Kuopiossa reilut viisi vuotta, kunnes palasin takaisin Joensuuhun. Siemaillut olutta siitä lähtien, kun tuli 18 vuotta mittariin ja viimeiset reilu 12 vuotta keskittynyt maistelemaan erilaisia oluita olutsalkkujen sijasta.irheineen. Olisi pitänyt paremmin kuunnella äidinkielentunneilla, mutta se on myöhäistä nytten harmitella. Tekstiä syntyy ja hälläväliä virheistä.

 
James Watt ja Jaska

Kuinka syntyi JaskanKaljat –olutblogi?
Olin jo vuosien ajan juonut olutta. Viikonlopuksi tuli haettua olutsalkku ja se sitten tuli tuhottua viikonlopun aikana eli hyvin perinteistä suomalaista oluenkulutusta. Yhtenä iltana kotisohvalla istuessani ja olutta suoraan tölkistä juodassani tuli vastaan stoppi. Ajattelin mielessäni, ettei tämä mauton vaalea lager tarjoa minulle mitään nautintoa ja se oli viimeinen ostamani olutsalkku. Tuota aikaa on reilut 10 vuotta.

Rupesin tutustumaan maitokauppojen ja Alkon olutvalikoimiin ja poimin sieltä mukaan oluet missä oli hieno etiketti. Tuossa vaiheessa minulla ei ollut juurikaan käsitystä erilaisista oluista. Useammat näistä oluista suussani maistuivat alkuun melko karmealta, koska olihan suuni vuosien varrella täysin harjaantunut nauttimaan ainoastaan mauttomia vaaleita lagereita. Rupesin ottamaan selvää oluista, mitä löytyi kauppojen valikoimasta. Luin kirjoja ja Internetin myöskin selasin läpi. Huomasin, että mitä enemmän paneudun asiaan, niin sitä vähemmän ostan huonoja oluita. 3 – 4 vuotta tein tätä ”työtä” ja sitten kesällä 2012 rupesin miettimään, että voisinko kirjoittaa olutblogia? Ajatuksenani oli avata blogi, johon kirjaan ajatuksiani maistamistani oluista ja elokuussa 2012 syntyi JaskanKaljat –olutblogi.